Alle deelnemers
Alle deelnemers Foto:

Geslaagd zaalvoetbaltoernooi De Oase

Op vrijdag 3 maart organiseerde de Oase opnieuw een zeer geslaagd toernooi voor de voetballende jeugd. In de ochtend speelden 70 kinderen in 2 poules die waren onderverdeeld in leeftijdsgroepen. In de Serie A speelden de kinderen van 7 en 8 jaar (en enkele 9 jarigen) en in de Primera Division kwamen de kinderen van 9 tot 12 jaar in actie.
De wedstrijden werden met veel enthousiasme gespeeld en aan de uitslagen te zien, was de organisatie er goed in geslaagd om gelijke teams te maken!

De wedstrijden konden beginnen na wat opstartproblemen met de microfoon en het scorebord. Er waren veel belangstellende ouders en andere kijkers en de sfeer was gezellig. Elk team had een enthousiaste coach die vooral voor de wissels zorgden en het voetballen verder aan de kinderen zelf overlieten. Ook hadden zich twee officiƫle scheidsrechters aangemeld; Bogachan en Rick, om de wedstrijden te fluiten en alles in goede banen te leiden. De organisatie dankt hen speciaal voor hun vrijwillige inzet.

In de Serie A kwam het bij de laatste wedstrijden tot een mooie ontknoping; Juventus en Lazio stonden gelijk op punten. De spanning liep flink op, het doelsaldo moest de doorslag geven en Lazio won! De spelers van Lazio waren natuurlijk superblij, waaronder bovendien de enige twee meiden die meededen aan het toernooi!

Ook bij de Primera Division was het spannend tot de laatste wedstrijd. Barcelona leed puntenverlies in de laatste wedstrijd en kwam gelijk in punten met Real Madrid. Het doelsaldo gaf ook hier de doorslag en Barcelona ging er toch met de winst vandoor.
Het samenspel in de Primera Division was prima in orde en er werd sportief gespeeld. Helaas is een van de spelers van Real Madrid geblesseerd geraakt en moest halverwege het toernooi verlaten om naar het ziekenhuis te gaan. Hij blijkt een gekneusde enkel te hebben. Beterschap Milan!

De doelstelling van het toernooi is heel goed gehaald: De kinderen hebben met veel overgave en plezier een mooi en sportief toernooi gespeeld! Wij kijken uit naar de volgende keer!


Vreugde en verdriet dicht bij elkaar
Winnaars Lazio
winnaars Barcelona