pure song
pure song Foto:

Pure Song Geeft
Concert in Den Eijkholt in Luyksgestel

Pure Song Geeft Concert in Luyksgestel

Het duo Pure Song bestaat uit zangeres Hetty Pronk-Verweij en pianist Hans van Tuijn. Zij komen uit de regio Eindhoven en brengen akoestische liederen voor de luisterende liefhebbers. Op het programma staan Franse en Vlaamse chansons van Jacques Brel en Edith Piaf, Ierse liederen zoals "Song for Ireland ", Nederlandse liederen zoals "Mag ik dan bij Jou" van Claudia de Breij en Zweedse liederen van Benny Andersson ( ABBA ). Ook songs van John Denver en Neil Sedaka worden ten gehore gebracht. Tot slot hoort het publiek een vleugje klassiek van Schumann en ook uit de opera " Le Nozze Di Figaro "van Mozart.
Voor meer info, beeld en geluid zie www.puresong.nl
plaats: Den Eijkholt aan de Kapellerweg 3 in Luyksgestel
tijd: 12 maart 2017 om 14:30 uur
entree: gratis


Parkinson café Eindhoven

Hiermee nodigen wij u uit voor de bijeenkomst op 9 maart 2017 van het Parkinson Café Eindhoven waarin de Officiële Opening zal plaatsvinden van het Café door de directeur van de Parkinson Vereniging. Tevens zal de directeur Intensieve Zorg van Vitalis kort spreken. Verder zal Sanne van de Ligt, diëtist, een lezing geven over Parkinson en voeding.

Het Parkinson Café Eindhoven is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson(ismen), hun partners, familieleden, mantelzorgers en zorgverleners. In een ontspannen sfeer worden er diverse onderwerpen besproken. Naast het uitwisselen van informatie en ervaringen kunt u in het Parkinson Café ook contact leggen met lotgenoten.
Het Parkinson Café Eindoven opereert op regionale basis en biedt ook cliënten uit de aangrenzende gemeenten de mogelijkheid deel te nemen.

Waar : Vitalis Peppelrode Ds. Th. Fliednerstraat 5 5631 BM Eindhoven
Wanneer : Tweede donderdag van de maand
Tijdstip : Ontvangst vanaf 14.30 uur, programma 15.00 – 17.00 uur
Locatie : Theaterzaal Carrousel, 1ste etage hoofdgebouw.


Middagfilm een sprookjesachtig liefdesverhaal over heimwee

Op dinsdag 14 maart is de laatste middagfilm van dit seizoen te zien in het Filmhuis van Theater De Blauwe Kei. De film Brooklyn, een betoverend verhaal over heimwee en belangrijke levenskeuzes, is om 14.00 uur te zien in de Rabobank Theaterzaal.

Brooklyn vertelt het verhaal van Eilis Lacey (Saoirse Ronan), een jonge Ierse immigrante die rond 1950 in Brooklyn haar weg probeert te vinden. Aangetrokken door het veelbelovende Amerika, verruilt Eilis het comfort van het huis van haar moeder in Ierland voor de oevers van New York. De heimwee verdwijnt snel wanneer Eilis wordt bedwelmd door de liefde. Maar haar nieuw gevonden geluk wordt al snel verstoord door haar verleden en Eilis zal een keuze moeten maken tussen twee landen en twee verschillende levens.

"Het romantische verhaal brengt het gevoel van emigratie op knappe wijze over, heeft met Saoirse Ronan een indrukwekkende hoofdrolspeelster in huis en verbeeldt op zorgvuldige wijze de twee plekken die het hart van Eilis verscheuren. Een sprookjesachtig mooi verhaal over heimwee" (Filmtotaal.nl).

De middagfilms zijn voor de filmliefhebber die ook overdag een stukje gezelligheid zoekt. De middagfilm start om 14.00 uur. Na ongeveer een uur is er een pauze met koffie/thee en cake.
Kaarten voor de middagfilm Brooklyn kosten € 6,50 (inclusief film, koffie/thee en cake) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.