Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Ben jij een mediawijze ouder?


Een nieuwe lezing in de serie rond het thema het coachen van kinderen, is de lezing over Mediawijs worden/zijn van ouders en kinderen. Bedoeld voor ouders (en professionals), die zich meer willen verdiepen in de ontwikkeling van hun kind. De lezing is op dinsdagavond 14 maart, van 20.00-22.00u in de Bibliotheek aan de Airbornestraat.

Ben jij een mediawijze vader of moeder?
Ken je dat: iemand heeft een foto van jouw kind online gezet, op de Facebookpagina van de zwemschool of van het kinderdagverblijf. Wat moet je daarmee? Of: moet jouw kind in groep 7 wel of niet een mobiel?
Of: Hoe krijg jij je kind zover dat hij wat minder op de tablet speelt en wat meer leest, of buiten speelt?

Femke Wetzer is oud-leerkracht en gecertificeerd mediacoach. Daarnaast is ze moeder van een zoon van zes. Vanuit haar passie voor onderwijsvernieuwing en innovatie, werkt ze in haar eigen praktijk Femnomenaal, in Son & Breugel Zij helpt daar leerkrachten en ouders, bij onderwijszaken, media-opvoeding en werkgerelateerde problematiek.
Tijdens deze thema-avond gaat Femke in op de mogelijkheden èn de gevaren van digitale media. Er is veel ruimte voor interactie, voor praktijkvoorbeelden en inspirerende werkvormen. Je gaat naar huis als mediawijze ouder, vol van ideeën en tips voor mediawijze kinderen.
De avond is interessant voor ouders met kinderen van 2-12 jaar. Ennatuurlijk zijn ook professionals welkom.
Meer informatie en kaartjes, vind je op de website van Bibliotheek Dommeldal en in de persoonlijke blog en Facebookpagina van Femke Wetzer.
De volgende lezing is op 6 april, over ontwikkeling bij hoogbegaafde kinderen, daarna op 20 april, over leer- en gedragsproblemen, met een aanpak vanuit de basis. Kartjes zijn nu al te bestellen via de site van Bibliotheek Dommeldal, via Agenda&Kaartjes.