Open Coffee Dommeldal (Son en Breugel -Nuenen-Geldrop).

Open Coffee Dommeldal is een regelmatig gehouden, informele zakelijke netwerkbijeenkomst waar ieder elkaar kan ontmoeten, ideeën bespreken, kennis delen, brainstormen, meetings houden of samenwerken. Ontspannen netwerken dus onder het genot van een kopje koffie. Open Coffee Dommeldal is geen vereniging waar je lid moet worden of contributie voor moet betalen. Het enige wat je moet betalen is het kopje koffie of thee tijdens de bijeenkomsten. Je kunt je wel aansluiten bij de LinkedIngroep van Open Coffee Dommeldal. Dan krijg je maandelijks een reminder voor de komende bijeenkomst.

Door Annetje Tielemans

Vrijdag 3 maart waren er weer 19 personen aanwezig op de netwerkbijeenkomst. Bij deze bijeenkomst was Wilbert Kuijpers communicatie & grafisch ontwerp aanwezig om een verhaal te vertellen over de achtergronden van een logo. Aan de hand van een aantal bekende logo's zonder de naam erbij werden we gevraagd van welk bedrijf dit logo was. Daarna werd verteld waarom bedrijven bepaalde kleuren gebruiken in hun logo. Kleuren kunnen van alles uitstralen, betrouwbaarheid, duurzaamheid/groen, voordelig/goedkoop. Tevens liet Wilbert een aantal logo's zien die hij ontworpen had en welk verhaal daarachter zat om tot dit logo te komen. Op de vraag hoe hij te werk gaat als je bij hem komt voor een logo vertelde hij het verhaal van het fluitketeltje.
Het water in het fluitketeltje zijn de antwoorden van het bedrijf op de vragen die Wilbert stelt. Dan wordt het water heet en begint het te borrelen, het langzaamaan ontstaan van het logo. En dan komt de stoom uit het tuitje en is het logo een feit. Een mooie beeldspraak om het proces weer te geven.

Na een kort voorstelrondje, aandacht voor het enveloppenbord en de website is er weer uitgebreid de mogelijkheid geweest tot netwerken.

De volgende Open Coffee Dommeldal zal worden gehouden op vrijdag 7 april van 09.00 – 11.00 uur bij de Watermolen van Opwetten. Dan zal Cees van de Ven van Nyvidd vertellen over visleer (leer van vishuiden).