Home Zweet Home

De seizoenen waar je in de ochtenden wordt gewekt door de vogeltjes die buiten fluiten zijn mijn favoriete. Iedereen is vrolijker, de wereld ziet er mooier uit en alles is makkelijker.

Met makkelijker bedoel ik dat het entertainen van de kinderen een stuk eenvoudiger is als de zon schijnt.
De zon komt ook altijd net op tijd. Zo aan het einde van de donkere seizoenen zijn ze echt wel klaar met het schilderen, knutselen en puzzelen binnenshuis. De vierkante oogjes, die ontstaan door het tabletgebruik, dienen weer rond te worden. En dat doet de zon.

Zodra het kwik boven de 15 graden uit komt zet ik de tuindeuren open, gooi al het speelgoed wat tegen de buitenlucht kan buiten en leg een dozijn stoepkrijt op de grond zodat er naar hartelust gewerkt kan worden aan de innerlijke Picasso.

Ik kan dan de tuin schoefelen, het terras vrij maken van mos en onkruid en de tuinmeubelen schoon maken. Dat zou kunnen inderdaad, maar ik plant mijn derrière dan liever op mijn relaxstoel en geniet van de spelende kinderen, de fluitende vogeltjes en de zon die bezig is met het produceren van zomersproeten.

Terwijl de sproeten beginnen te komen verheug ik me nog meer op de lente en de zomer. Welkom terug vitamine D, dat we nog meer heel lang van elkaar mogen genieten.