De beruchte flamingosokken. Met dank aan Eddy van Waalwijk van Doorn.
De beruchte flamingosokken. Met dank aan Eddy van Waalwijk van Doorn. Foto: Adrie Neervoort

Uitslagen en programma
volleybalclub VC Pieter Brueghel

Dinsdagavond mocht Heren 1 aantreden in de uitwedstrijd tegen de altijd lastige tegenstander VC Blokkart 1 uit de Achtste Barrier. Het gepromoveerde team presteert verrassend goed dit seizoen en waren gebrand om van de nummer 1 VC Pieter Brueghel 1 te winnen.

Zonder Duitse inbreng, zonder de revaliderende Robbie Oerlemans en met maar één Italiaanse afgevaardigde trad Heren 1 voor het eerst dit seizoen aan in het oranje-zwart-roze tenue. In India zouden ze er niet van opkijken, maar de tegenstander bleek de eerste twee sets niet opgewassen tegen het zintuiglijke geweld van visuele overprikkeling. De fonkelnieuwe knalroze "blije sokken" (van niet nader te noemen merk) voorzien van kekke flamingo's met doodsangsten, zorgden duidelijk voor een stabiele grondhouding van het team. Ongetwijfeld geïnspireerd door sokkensponsor GS Engineering Services, had Kariem Saleh Bakir een aantal dreigende services. De tactiek van de imponerende kleurenkakofonie leek in de derde set uitgewerkt, wat al snel resulteerde in 10-1 achterstand. Mede dankzij harde aanvallen van Enrique A. Gil (ook bekend als EA Sports) en de hervonden teamspirit werd de eerder opgelopen schade gecompenseerd. Vanaf stand 18-18 werd vervolgens met de verfrissende impulsen van gouden wissels Peterjan Broomans en Rik van de Ven setwinst veiliggesteld. De laatste set ging gelijk op, maar de betovering van de fonkelnieuwe sokken bleek nog niet uitgewerkt. Deze set werd door onder anderen de nagenoeg niet-passeerbare Richard Moerman verzilverd door middel van een aantal uitstekende blokkades en verdedigingsballen, gelijk de onverzettelijkheid van een hunebed. De 4-0 uitoverwinning was een feit. Bijgevolg staat het eerste herenteam van VC Pieter Brueghel nog steeds aan kop maar voelt de hete adem van vier achtervolgers met allen vier punten achterstand. Heren 1 heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. Spanning alom! Heren 1 staat nu steviger bovenaan en dat was zonder de inmiddels in zweet gedrenkte flamingo's vast nooit gelukt.

Na wat wisselende resultaten moest Dames 1 van VC Pieter Brueghel op maandag 6 maart in Nuenen aantreden tegen de koploper in de 1e klasse a, Nuvo'68-1. De dames waren toe aan een goede wedstrijd en hadden tegen de koploper helemaal niets te verliezen. De thuiswedstrijd was best goed gegaan en ze waren zeker niet kansloos. Vanaf het begin waren ze goed geconcentreerd en liep het goed. Nuvo'68 had met name in de 1e set veel opslagfouten en dat waren voor natuurlijk makkelijke puntjes, cadeautjes. Met veel enthousiasme werd ieder puntje gevierd. Voordat ze er waarschijnlijk erg in hadden, was de 1e set al binnen (15-25). In de tweede set kwam Nuvo'68 iets beter in het spel, maar Pieter Brueghel had de smaak te pakken en gingen door. Het maakte niet uit wie de bal kreeg, iedereen deed er wat moois mee. Dit zijn van die momenten dan lukt alles. Zoals een balletje via het net dat dan net bij de tegenstanders op de grond viel. Maakt allemaal niet uit, met ieder puntje waren de dames blij en werd een feestje gevierd. Ook de 2e set werd zonder al te veel problemen binnen gehaald (21-25). De winst was al wel binnen, maar zo gingen op zoek naar de volle winst van 3-0. De 3e set is vaak moeilijk voor de dames van Pieter Brueghel en wordt vaak onnodig verloren, maar ze bleven nu op dezelfde voet door gaan. De gelukjes bleven naar de goede kant vallen, maar dat wordt op een bepaald moment natuurlijk ook af gedwongen en dit was zo'n moment. En ach, als die dan een keer voor Nuvo'68 goed viel, werden de dames van Pieter Brueghel daar niet anders van. Halverwege de 3e set hadden ze nog even moeite met een servicebeurt van een speelster van Nuvo'68, maar ook die kregen ze met elkaar net op tijd onder controle en konden ze weer uitlopen. Ook de 3e set werd binnengehaald. Een klinkende overwinning tegen de koploper. Met 3 punten in de pocket keerden ze helemaal tevreden naar huis. Met elkaar speelden ze een super wedstrijd. Hopelijk kunnen ze dit gevoel voor de volgende wedstrijd vast houden. Maandag 13 maart is de altijd lastige wedstrijd tegen VC ODI 2 om 19.45 uur in de Landing in Son.

Lijkt het jou ook leuk om te volleyballen? Kom maandagavond 20 maart vrijblijvend en gratis meedoen met het gezelligheidstoernooi en maak kennis met onze gezellige club! Het is van 20:00 tot 22:30 uur in De Landing. Je bent van harte welkom. Voor meer informatie, bezoek www.vcpieterbrueghel.nl of mail naar info@vcpieterbrueghel.nl