Bizarre waterpolowedstrijd dames Argo

Op papier was het een kansloos duel voor de waterpolodames van Argo dat met slechts 1 wisselspeelsters en de afwezigheid van 2 basisspelers afgelopen zaterdag af moest reizen naar Helmond.

Tegenstander Lutra, 2e plaats in de competitie, doet het dit seizoen opvallend goed. De tactiek van Argo was door middels een goede zone, het fysieke spel te ontregelen waardoor Lutra het vooral moest hebben van schoten uit de 2e lijn en de counter. Yvonne vd Vorstenbosch keepte een puike wedstrijd en wist menig schot op goal goed te pareren. De tactiek pakte in het eerste part goed uit en met een 0-0 werd er gerust. Dat was het moment waarop de wedstrijd op zijn kop werd gezet. Een speelster van Lutra had zich ingesmeerd met bodylotion, dat is niet toegestaan en dus mocht de speelster niet meer meedoen aan de wedstrijd.

Dit resulteerde in de nodige frustratie bij Lutra, waardoor in het 2e part een speelster van Lutra zich verbaal niet wist te beheersen. Ook zij mocht het bad verlaten waardoor Lutra geen wisselspeelsters meer had. Toen 2 minuten later een 3e persoonlijke fout uitgedeeld werd, werd een 3e speelster van Lutra weggestuurd, waardoor Argo de rest van de wedstrijd een overtal situatie had. Een onverwacht cadeautje voor Argo en ook voor de jarige Tamara Vervoort die maar liefst 4 doelpunten voor haar rekening mocht nemen. Het uitspelen van de man meer verliep zeer gedisciplineerd, waardoor ook Josine Raaijmakers (4x), Anita vd Heijden en Liesbeth vd Korst wisten te scoren. In het laatste part liep ook Argo averij op doordat 2 speelsters met 3 persoonlijke fouten niet meer het water in mochten. Echter, met 6 tegen 6 wist Argo de wedstrijd zeer eenvoudig over de streep te trekken. De eindstand van 3-10 zal menig vraagtekens oproepen bij de andere teams in de competitie, de dames van Argo namen het cadeautje gretig in ontvangst waardoor het team definitief veilig is in deze competitie.

Lutra - B1 4-16
SBC2000 - CM1 6-5
Lutra - D1 6-4
Lutra - Dames 1 3-10
PSV - E1 16-6
Lutra - Heren 1 11-3

Programma
Zaterdag in ZIB te Best:
D1 - VZV Njord 16:20 uur
E1 - VZV Njord 17:10 uur
Heren 1 - AquAmigos 18:00 uur
Dames 1 - PSV 18:50 uur


Super weekend voor Argo zwemmers.

Nadat vrijdagavond tijdens het Rooise sportgala de wedstrijdploeg van Argo werd gehuldigd voor het behaalde regionale D1 kampioenschap van 2016 stond zondag alweer de laatste competitieronde van seizoen 2016/2017 op het programma.
Argo voor het eerst uitkomend in de landelijke C-klasse stond na de voorlaatste ronde in de tussenstand op een keurige 4e plaats van de 30 deelnemende verenigingen. De laatste competitieronde werd in Eindhoven in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion gezwommen met 6 verenigingen.

Argo ging met een vrijwel complete ploeg richting Eindhoven. In alle programmanummers goed vertegenwoordigd, goed gemotiveerde zwemmers en prima tegenstanders. Dit alles resulteerde in een uitermate spannende wedstrijd waarbij soms op het scherpst van de snede werd gestreden om de eerste plaatsen.
De Argo wedstrijdzwemmers hebben zich vaak in de top 3 weten te zwemmen. In totaal werd 5 keer een 1ste, 3 keer een 2e en 8 keer een 3e plaats behaald. Ook zijn er weer enkele clubrecords gesneuveld: Anne Gibbels: 200m vlinderslag in 2.41.21, Guus van Stiphout 100m rugslag in 1.00.33 en 50m vrije slag in 0.23.85, Stef van Zitteren 200m vlinderslag in 2.23.71.

Argo heeft in deze laatste competitieronde 5254,37 punten behaald. In de totaaluitslag komt Argo hiermee op 21712,97 punten welke goed zijn voor de 6e plaats in de eindstand van de landelijke C-klasse.

Dit bewijst maar weer eens dat je ook door een goede teamspirit en met veel plezier te sporten mooie resultaten kunt behalen. Denk je nu na het lezen van dit alles, bij zo'n ploeg wil ik ook wel horen en trainen: Probeer dan eens een paar keer een gratis proeftraining op een woensdagavond. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Rob Santegoeds via e-mail: zc@zw-argo.nl

Komende zondag nemen de zwemmers van de Wedstrijdgroep in zwembad De Wissen te Helmond deel aan de 3e Minioren-Junioren wedstrijd, aanvang 14.00 uur.


Promotie voor DBD-zwemmers

De wedstrijdzwemmers moesten afgelopen zondag zorgen dat zij bij de snelste vier teams van de D2 zaten om te mogen promoveren naar de D1. Tijdens de wedstrijd die in Valkenswaard werd gezwommen, mochten de zwemmers het onder andere opnemen tegen de mede topploegen van de D2, Njord en PSV2. Voor PSV2 stond al vast dat zij kampioen zouden worden, voor Njord en DBD telden de prestaties van deze wedstrijd mee. Er werd daarom erg hard gezwommen met een groot aantal persoonlijke records voor de DBD-zwemmers tot gevolg. Het medailleklassement werd overheerst door de zwemmers van PSV2. Dit team hoort eigenlijk in de landelijke competitie mee te zwemmen, maar moet zich eerst door de regionale competities opwerken. De 8 medailles voor de DBD-zwemmers waren daarom dik verdiend. De behaalde derde plaats in deze ronde was genoeg om in de top 4 van de zuidelijke competitie te eindigen en daarom te mogen promoveren.

De wedstrijd werd begonnen en geƫindigd met een estafette 4 x 50 meter wisselslag voor heren. De heren (11-99 jaar) behaalden een derde plaats. De afsluitende estafette voor jongens onder de 15 jaar werd afgesloten met een mooie tweede plaats.

Medailles voor de zwemmers uit Son en Breugel:
Goud: Bobby van Dijk (2x).
Zilver: Tim Versteegen.
Brons: Nienke Versteegen, Rens van Oost.