Afbeelding
Foto:

Oerse Braderie 2017

Oerse Braderie zondag 2 april 2017 aan de Oude Kerkstraat/Zandoerleseweg
Het TienerComité Oerle organiseert jaarlijks de Oerse braderie. Een druk bezochte, superleuke en gevarieerde braderie.
Volgens vele mensen uit de streek een van de leukste en gezelligste in de regio.

Locatie
De braderie zal dit jaar plaatsvinden op de Oude Kerkstraat tot aan het kerkplein, verder zal een deel van de Zandoerleseweg gebruikt worden.
Zoals gebruikelijk begint de markt om 11.00 uur en duurt de markt tot 17.00 uur. Entree € 1,50

Spektakel in Oerle
Dit jaar wordt om nooit te vergeten! We nemen u mee door een Oerle wat van alle kanten bruist. Zo is er het NK Gazonmaaierracen, een groot spektakel! Zo'n 40 gazonmaaiers gaan de strijd aan met elkaar. Als u met uw ogen knippert, is het gras al gemaaid.

U kunt als u 18+ bent met de Go-Kart een ritje maken over een circuit. Er zal een spannende tokkelbaan zijn die u van grote hoogte naar beneden laat gaan. Voor degene onder ons die geen schrik hebben. Ook voor de kinderen zullen er weer leuke activiteiten op het veld te doen zijn. Er zijn springkussens en een spectaculaire trampoline (onder voorbehoud). Er is een heuse schmink Queen om de kinderen mooi te maken.
Ze kunnen een ponyritje maken, een suikerspin eten en een greep doen in de grabbelton. Kortom de kinderen zijn wel even bezig zodat u even lekker kunt genieten van een drankje op ons gezellige terras naast de basisschool.
Want, naast leuke en gevarieerde live muziek van o.a. Restore, blaaskapel Blitz, sambaband A Batucada en dans van DéDé Danceballet, is er natuurlijk lekkers om de dorst en de honger te stillen. En kunt u daarna weer verder om de zeer grote snuffelmarkt (in d'Ouw School) te bezoeken en even langs de loterij met leuke prijzen te lopen. Hoofdprijs is een rondvlucht boven Brabant.
Ook Onze tieners zetten zich weer 100% in, om ervoor te zorgen dat jong en oud aan hun trekken komen.
De opbrengst van de braderie komt geheel ten goede aan de tieners van Oerle.
TCO biedt de Oerse tieners al 16 jaar een gevarieerd activiteitenprogramma aan waarmee het verantwoordelijkheidsgevoel en hun gemeenschapszin wordt versterkt


1e Lustrumeditie "Trio A Capella" in Knoptoren

Zondag 19 maart a.s. organiseert het Roois Kultuur Kontakt voor het vijfde jaar op rij een lenteconcert in de Knoptoren onder de naam Trio A Capella.
Het bereikt daarmee een lustrum van een jaarlijks terugkerend klein evenement dat in de behoefte voorziet van de liefhebber van a capella muziek. In de uitnodigende akoestiek van het uit 1410 daterende rijksmonument zullen drie gerenomeerde groepen optreden met een diversiteit aan stijl en repertoirekeuze.

De opzet is al vijf jaar ongewijzigd. Er is een groep die louter bestaat uit mannen en daarnaast een groep die geheel uit zangeressen bestaat. Een derde groep is gemengd. Elke groep treedt 2 keer op met een blokje van telkens ca. 20 minuten a capella zang.

In de voorgaande edities is gebleken dat voor zowel de deelnemende groepen als voor het publiek de akoestiek van de Knoptoren bijzonder geschikt is voor a capella zang. Soms lijkt het alsof dit oudste gebouw van Sint Oedenrode gebouwd is voor deze muziekstijl.

Uit Tilburg komt het mannen-ensemble T-SiNG! Deze zanggroep, onder leiding van Michiel Bekker, gaat lastige uitdagingen niet uit de weg. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Niettemin houden de heren ook van gezelligheid. Ze zullen bewijzen dat hard werken en plezier maken heel goed met elkaar samen kan. Op het programma staan werken van Queen, Saylor en Steve Young. Daarnaast bereiden ze zich voor op de Barbershopconventie in Veldhoven op 31 maart a.s. Ze zullen het Rooise publiek zeker fêteren op de package waarmee ze bij de conventie hoge ogen willen gaan gooien.
Uit de provincie Gelderland is vocalgroup iSing afkomstig. Louter bestaande uit vrouwen – hoewel onder leiding van een man – zal deze groep een mix brengen uit hun uitgebreide repertoire. Veel van de werken die ze zingen zijn van eigen hand en daarmee garanderen ze een uniek geluid. Vorige jaar heeft iSing haar 5-jarig bestaan gevierd met de zelfgeproduceerde show "Fever". iSing brengt stukken van Bach tot Brigitte Kaandorp.
Het trio wordt gecompleteerd door gemengd kwartet D R I E S T uit Den Bosch eo. D R I E S T bestaat uit 4 professionele musici die zich met name richten op werken van Frans van Hoek. Met titels als 'Keuvelend Water en Smiespelend Meer' en 'Een Verstoorde Idylle' zullen ze het publiek ongetwijfeld in vervoering gaan brengen. Sopraan Ien Bouwman was al meerdere keren te gast in de Knoptoren in haar functie als dirigent van All Women.

Het belooft wederom een mooie muzikale middag te worden in het teken van de menselijke stem: Puur, kwetsbaar en zonder enige muzikale begeleiding. Kaartjes zijn te verkrijgen bij de VVV of vooraf te reserveren bij Jeanne van de Ven, secretaris van het Roois Kultuur Kontakt: a.ven62@chello.nl
Indien nog voorradig zijn er ook kaartjes te koop vanaf een uur voor aanvang van het concert in de Knoptoren. De entree bedraagt €10,00. Aanvang van het concert is 14.30 uur.


Afbeelding