De Steenuijl voor mensen met dementie

De uniek gelegen voorziening ligt op een steenworp afstand van het natuurgebied de Mosbulten en beschikt over een groot inpandig zwembad van 12x6 meter en 30 graden verwarmd waarvan onder professioneel toezicht gebruik gemaakt kan worden.
De grote omliggende tuin nodigt uit om naar buiten te gaan en gebruik te maken van de verschillende terrassen.
De SteenUijl creeƫrt een tweede thuis waarbij het draait om aandacht, sociale contacten en activering.

Jongere en oudere mensen met dementie
Dagvoorziening De SteenUijl is de plaats waar jongere en oudere mensen met dementie elkaar in een huiselijke sfeer kunnen ontmoeten.
Om sociaal isolement en snelle achteruitgang te voorkomen is het belangrijk dat er wordt deelgenomen aan zinvolle en stimulerende activiteiten.
De groep jong dementerenden vraagt een specifieke benadering, omdat ze vaak nog midden in het leven staan en nog sociaal actief en fysiek fit zijn.
Mensen die op latere leeftijd met dementie worden geconfronteerd hebben meer behoefte aan een dagbesteding waarin structuur/ houvast wordt geboden. De SteenUijl streeft er naar om de bezoekers met dementie zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te laten wonen, door de mantelzorger overdag te ontlasten.

De mensen van De Steenuijl
Riet; Een van de vrijwilligers bij de SteenUijl '' Een grote meerwaarde om hier te mogen werken.
Julie; Stagiaire bij de SteenUijl '' Hier voel ik me thuis, net als de bezoekers''
Sanne; Leerling bij de SteenUijl ''in ontspannen sfeer onder deskundige begeleiding ben ik als leerling hier helemaal op mijn plek.''
Annelies; Een van de vrijwilligers bij de SteenUijl '' Wat mij aanspreekt is de gemoedelijke sfeer en persoonlijke aandacht voor de bezoekers''
Colinda; Zorgverlener bij de SteenUijl '' Voor mij is dit de idealen werkplek ooit"
Simone den Uijl & Ramon Haans; Eigenaren van De SteenUijl "mensen, jong en oud, met dementie warme aandacht geven"