Foto: Beppie Bosten
Foto: Beppie Bosten Foto: gemeente Son en Breugel

De heer John van Haare, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Afgelopen zaterdag 11 maart 2017 reikte burgemeester de heer P.J.H.M. de Koning van de gemeente Gennep een Koninklijke onderscheiding uit aan een bijzondere inwoner van Son en Breugel met een grote staat van dienst.

De burgemeester reikte hem de onderscheiding uit tijdens een afscheidsreceptie die voor hem werd georganiseerd in het Gemeenschapshuis d'n Toomp, in Heijen, gemeente Gennep

De heer John van Haare (47 jaar) heeft zich jarenlang op diverse terreinen op bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt voor de samenleving.

John van Haare is sinds 1987 (al 30 jaar) bestuurslid van Schutterij / Gilde St. Dionysius in Heijen. Van 1987 tot 2012 was hij secretaris en van 1989 tot heden is hij penningmeester. Hij wordt gezien als de drijvende kracht achter de Schutterij / het Gilde.
Hij organiseert naast zijn werkzaamheden als bestuurslid samen met andere leden tal van activiteiten. Hij is betrokken bij de organisatie van 3 Gildedagen met duizenden bezoekers, kruisboogschiet-competities, het fietsweekend en financiƫle acties, zoals een rommelmarkt en een potgrondactie.
Hij bezoekt vrijwel iedere activiteit, bijeenkomst en vergadering van St. Dionysius en neemt ook actief deel.
Daarnaast is hij lid van de SAT-commissie (Studie, Archief, Tentoonstelling) van de Kring Land van Cuijk, de overkoepelende organisatie waarbij 32 gildes zijn aangesloten. Doordat hij enorm veel weet van het gildewezen (historie, wetgeving, organisaties en verenigingen) kent iedereen bij de Kring Land van Cuijk hem: hij is DE vraagbaak in de Kring.

Daarnaast is John van Haare van 1989 tot en met 2004 actief bij Carnavalsvereniging De Wortelpin in Heijen. Van 1989 tot en met 1993 en van 1995 tot en met 2004 was hij lid van de Raad van Elf. Van 1996 tot en met 1998 was hij lid van de commissie Stimulering Carnaval Heijen. Ook was hij van 1996 tot en met 2002 lid van de redactie van de Carnavalsgids. Hij was bestuurslid van 1999 tot en met 2004. Daarnaast was hij van 2000 tot en met 2002 Vorst, de woordvoeder en spreekstalmeester. Tenslotte was hij in 2004 lid van de commissie Upgrading Optocht. Hij heeft zich in de gehele periode bijzonder sterk gemaakt voor het verbeteren van het carnavalsprogramma en de optocht. Hij is in 2000 verhuist naar Son en Breugel, maar is wel lid gebleven van de vereniging.