scene uit Armandus de Zoveelste
scene uit Armandus de Zoveelste Foto: Wil Feijen

Dinges, Danges en Donges. Toneelgroep Maan in topvorm

Koning Armandus de Zoveelste is radeloos en wil niet meer regeren als zijn vrouw, Koningin Mariola, niet meer wakker wordt. Net als Doornroosje ligt ze al maanden te slapen. Opeens verschijnt een geheimzinnige kabouter in het kasteel en begint een avontuurlijke schemerwereld waarin Puur Toeval en Brute Pech regeren.

Door: Arjen Strik
Foto's: Wil Feijen

Kinderen in het midden
De foyer van het Vestzaktheater stroomt langzaam vol met ouders met giegelende en onstuimige kinderen. Je voelt de spanning . "Dit wordt een 'coole' en gave middag, zegt Niels," met een Cola aan z'n mond en een zakje chips in zijn linkerhand.
Een 'lakei', getooid in een mooie groene 'outfit' heet ons welkom bij het betreden van de zaal. "Welkom , lieve, lieve mensen. Dank voor jullie komst. Kinderen in het midden; ouders aan de zijkant."
In een vrijwel uitverkocht Vestzaktheater brengt Toneelgroep Maan het sprookje Armandus de Zoveelste. Een verhaal waarin de acteurs op avontuur gaan en een schitterende voorstelling neerzetten vol actie spanning en een dikke lach.

Hij komt zichzelf tegen
Koning Armandus wordt de weg gewezen naar een misterieus en onbekend sprookjesland waar de oplossing zou liggen voor al zijn problemen. Samen met zijn wat laffe zoon Prins Eduades de zoveelste en zijn verwaande dochter Bellatrix gaat hij op pad om iets te vinden dat zijn vrouw genezen kan. Onderweg komt hij een bonte stoet aan vreemde sprookjesfiguren tegen, maar vooral zichzelf. Eind goed al goed, zoals in alle sprookjes, ze leven ze nog lang en gelukkig.

Een geweldig sprookjesfeest
Een heerlijke voorstelling, een goed verhaal, geweldige kostuums, strakke productie, een mooi multifunctioneel decor, goede acteurs, mooie liedjes en een fantastische muzikale begeleiding door 'Combo Fleur Noire.' Kortom een geweldig sprookjesfeest dat in de `Efteling' niet zou misstaan.

Voorstelling gezien op 19 maart in het Vestzaktheater, vervolg optredens op 25 en 26 maart ook in het Vestzaktheater aanvang 13.00 uur
Toneelgroep Maan - Armandus de Zoveelste
Verhaal: Dimitrie Leue
Bewerking: Cor Burger en Marc van Beek
Regie: Cor Burger
Productie: Arndt van Ruremonde


Ja zuster nee zuster

Zo klonk het zelfgemaakte lied dat de Buurtzorgmedewerksters van de beide teams van Son en Breugel zongen op het feest ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Buurtzorg Nederland.
Deze organisatie bestaat sinds eind 2006 en alle teams werden in de gelegenheid gesteld om dit feit met hun clienten te vieren.
Buurtzorg Son en Breugel heeft dit op 7 februari groots gevierd bij de overburen in zaal de Zwaan. De zaal was feestelijk versierd en we kregen alle steun van de bediening.

De clienten met hun mantelzorgers werden welkom geheten. Na het inleidend praatje door 2 medewerksters konden de genodigden een film over Buurtzorg bekijken. De film werd live ondersteund door prachtige pianomuziek en een muzikaal hoogstandje op hobo door een van de medewerksters.
Buurtzorg Son en Breugel had er voor deze middag een educatief tintje aan toe gevoegd, ingevuld door ergotherapeute Karen van der Muuren en oefentherapeute Heleen Vos. De aanwezigen vernamen hoe belangrijk bewegen is in het kader van valpreventie alsook voor het geheugen! Iedereen werd uitgenodigd om een lesje bewegen actief mee te doen. Wat was iedereen fanatiek en enthousiast!
Na het lied van de medewerksters werd de informele toon gezet door meneer de Bouvrie met zijn accordeon, de liederen werden meegezongen, zelfs een polonaise werd ingezet!

De middag was een geweldig succes, oude bekenden zagen elkaar, anderen zongen uit volle borst mee met de liedjes. Iedereen was erg enthousiast, het roken van de sigaret werd zelfs vergeten. Sommige cliƫnten zingen nu nog het lied als we binnenkomen!
De medewerkers zijn ontroerd door alles wat ze zagen en hoorden en bezinnen zich op een vervolg voor de toekomst.


scene uit Armandus de Zoveelste
Afbeelding