Femke overhandigd het ingezamelde bedrag aan Gerard
Femke overhandigd het ingezamelde bedrag aan Gerard Foto: Wil Feijen

Betuwepad verrast Libra Biker met Inzamelingsactie

Handbiker Gerard van den Elsen werd vorige week overrompeld door zijn straatgenoten Tooske, Nelly en Femke. Deze dames hadden als verrassing een inzamelingsactie in de straat georganiseerd om geld op te halen om Gerard te ondersteunen in zijn deelname aan de HandbikeBattle 2017.

Door: Arjen Strik

Hartverwarmende buurtactie
Femke: "We vinden het zo geweldig dat Gerard aan deze race meedoet en ondanks zijn pijn en beperkingen de moed heeft gevonden om door te zetten. We weten dat hij sponsoren zoekt om zijn droom te kunnen verwezenlijken, vandaar dat we alle inwoners van het Betuwepad benaderd hebben om door middel van een financiële bijdrage hem een steuntje in de rug te geven. Vorige week hebben we het resultaat van onze inzamelingsactie overhandigd aan Gerard. Deze spontane actie in het Betuwepad heeft € 192,- opgeleverd. " Gerard: "Wat een hartverwarmend initiatief en een fantastisch resultaat. Dit was voor mij een complete verrassing. Ik wil dan ook mijn buurtgenoten ontzettend bedanken voor hun financiële bijdragen maar ook voor de vele steunbetuigingen middels kaarten en briefjes."

Licht aan het einde van de tunnel
"Na het verdraaien van mijn knie ben ik in een afgrond verzeild geraakt. Wat er eerst tamelijk onschuldig uitzag werd een ware nachtmerrie. Twintig operaties volgden en na twee nieuwe knieën en een brace werd ik fysiek erg beperkt. Een handicap die mijn leven totaal op zijn kop zette. Ik raakte mijn baan als vrachtwagenchauffeur kwijt, kwam thuis te zitten en viel in een zwart gat. Tijdens het revalidatietraject op Blixembosch kwam ik in aanraking met het Handbiken. Door weer fanatiek te sporten raakte ik uit mijn isolement en begon weer licht aan het einde van de tunnel te zien. Toen ik gevraagd werd om deel te nemen aan de Handbikebattle hoefde ik niet lang na te denken. Een geweldig gevecht met je zelf en door de intensieve training leer je het uiterste uit je zelf te halen en je grenzen te verleggen."
De HandbikeBattle wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd en er doen verschillende Revalidatieklinieken mee. In totaal rijden er 100 deelnemers mee, ieder begeleid door een eigen "Buddy". De start van de HandbikeBattle is bij de tolpoort van de Kaunertalergletscherstrasse in Tirol, op 3 km afstand van het dorpje Feichten. Het is een prachtige klim met stevige stijgingspercentages tot wel 15%.

Helpt u mee mijn doel te bereiken?
Om deze geweldige uitdaging aan te gaan moet ik € 1500,-bij elkaar zien te brengen. Tezamen met de geweldige bijdrage uit de straat, zit ik inmiddels op een bedrag van € 540,-. Ik kan dus nog wat ondersteuning gebruiken. Elke Euro is welkom!

U kunt uw bijdrage storten op NL36INGB0650088328, tnv Libra R&A o.v.v Handbikebattle 2017/ Gerard.
Ook staan er donatiebusjes bij Cafetaria De Gentiaan en Cafetaria Spierings.
Meer informatie is te vinden op http://www.libranet.nl/HandbikeBattle


Pubquiz in Het Hart van Son.

Aanstaande woensdag 23 maart wordt weer de maandelijkse PUBQUIZ gehouden in Het Hart van Son.
Als er vrienden groepen , familie's of buurtgenoten zijn die een gezellige avond willen beleven en hun kennis willen meten met andere groepen zijn van harte welkom. Een groep bestaat uit minimaal 2 personen en maximaal uit 5. Aanmelden kan tot 20.00 uur aan de bar en het inschrijfgeld bedraagt € 3,00 per persoon.
Tot ziens in Het Hart van Son


Afbeelding