Sportverenigingen HTC Son opent haar deuren

Open zondag 26 maart 11.00 – 16.00u, Sportpark 'De Gentiaan'
Altijd al eens willen proberen of hockey, tennis, golf of cricket iets voor jou of je kind is?

Op zondag 26 maart openen de sportverenigingen hockey, tennis, golf en cricket haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is. Van 11.00 – 16.00u biedt elke sportvereniging de bezoeker een actief programma om gratis te proberen of gewoon te kijken, voor jong tot oud, voor beginners tot gevorderden, zowel voor leden als niet-leden.
Even geen zin om actief te zijn? Op de terrassen en in de clubhuizen is het ook goed toeven met een kopje koffie en lekkers. Voor de allerkleinsten is er een springkussen.

Wat maakt sporten bij HTC nou zo mooi?
Op het sportpark zijn diverse sportclubs gevestigd. Het sportpark is centraal gelegen en snel bereikbaar. Het ligt tussen de woonwijken en nabij de A50. Er is ruime parkeermogelijkheid en er zijn 2 fietsenstallingen.

Hockey heeft 3 kunstgrasvelden, een gezellig clubhuis en terras direct bij de velden gelegen. Naast de teamtrainingen, worden ook speciale keeperstrainingen verzorgd. Er zijn per jaar verschillende activiteiten, familie toernooi, jongste jeugddag,Super Sunday opening 2e helft seizoen, Schoolhockey, Paastournooi etc De seizoenen worden afgesloten met gezellige clubBBQs, en worden de teams gehuldigd en coaches van het jaar gekozen. Heb je als volwassene geen zin in wedstrijdenspelen of om in het weekend te hockeyen? Alleen meedoen bij de trainingen of roulerend wedstrijd spelen kan ook. Diverse vrijwilligers runnen de club.
Op 26 maart worden de bezoekers met een hapje en een drankje ontvangen door de veteranen en de trimhockeyers. Voor de jeugd is er van alles te doen: een spellencircuit met leuke prijzen, een snelheidsmeter die meet hoe hard je de bal kunt slaan, lukt het je om de keeper te passeren en te scoren en knotshockey voor de allerkleinsten. Ook zijn er hockeywedstrijden live te zien.

Tennis heeft 10 all-weather buitenbanen en 3 net vernieuwde binnenbanen. Je hoeft niet lid te zijn om te komen tennissen. Je kunt ook een baan een keertje huren, maar ook elke week vast (www.htcson2000.nl/hal/verhuurbinnenbaan). Leden kunnen gratis gebruik maken van de binnen- en buitenbanen. Voor en door leden worden allerlei activiteiten georganiseerd. Denk daarbij aan (interne) competities, ladies-night, stedentrip en andere jeugdactiviteiten voor en door jeugd. Op de tossavond kun je andere leden ontmoeten om mee te tennissen. Je kunt op elk niveau en leeftijd tennislessen volgen. HTCSon tennis stimuleert en ondersteunt jeugd met tennisambities. Deze toekomstige toptennissers krijgen tennis- en conditietrainingen, doen mee aan competities, worden hierin begeleid en voor de ontspanning zijn ook non-tennisactiviteiten georganiseerd.
Op 26 maart start elk uur tennisclinics en zijn er tennisspelactiviteiten voor de jeugd. Bij de clinics worden de deelnemers ingedeeld op leeftijd en speelniveau. Alles onder begeleiding van tennistrainers en met de hulp van WhoZnext, jeugdleden. Om 15.00u is er een demonstratiewedstrijd van toptennissers van HTC te zien.
Wil je tennis eens proberen? Neem je sportschoenen mee, tennisrackets zijn te leen in het clubhuis en doe mee met de clinic of tennis op de binnenbanen.
Ook kun je op deze dag een kijkje nemen bij de clubkampioenschappen die deze zondag bij HTC beginnen.
Informatiefolders over het huren van een baan, lidmaatschap etc liggen in het clubhuis en ook lopen deze zondagmiddag diverse clubleden rond die uw vragen kunnen beantwoorden.

Golf heeft een verrassend leuke 9 holes baan. Twee lange holes en 7 kortere zijn op kunstige wijze aangelegd rond de sportvelden, in het fraaie door hoge bomen omgeven sportpark. Door de gehele baan heen zijn verschillende baanhindernissen zoals bunkers, boomperken en een vijver die het geheel zeer uitdagend maken. Het hele jaar door worden wekelijks wedstrijden en activiteiten georganiseerd, zowel op de eigen baan als op andere golgbanen. Golfclub Son vormt daarmee een ideale thuisbasis om te golfen en beter te leren golfen en tevens het vertrekpunt voor uitstapjes naar golfbanen in eigen land en over de grens. Voor iedereen is er een lesprogramma op maat of in groepsverband. En wilt u zomaar een keertje als gast komen spelen of oefenen, dan kan dat ook. Op de website www.golfson.nl is allerlei informatie te vinden over de club, lessen, lidmaatschap etc.
Op 26 maart is er voor jong tot oud een doorlopend kennismakingsprogramma. Kom uitproberen hoe het is om te putten, chippen en af te slaan. Ook is het mogelijk om een aantal holes onder begeleiding te lopen. Er is geen speciale kleding vereist. Wel wordt aangeraden om platte schoenen te dragen. Golfclubs en ballen zijn gratis te leen. De bezoekers worden deze dag door een aantal van de velen vrijwilligers onthaald met koffie/thee en lekkers.

Cricket is een kleine gezellige vereniging die speelt op het terrein van de golf en is een echte seizoensport. Cricket is vooral actief in de zomerperiode.
Op 26 maart staan er cricketleden klaar om de vragen van de bezoekers te beantwoorden.

Clubaanbiedingen
De sportverenigingen hockey, tennis en golf bieden elk deze dag speciale clubaanbiedingen aan: 25% korting op het lidmaatschap, bij tennis een 3-maanden lidmaatschap incl 3 lessen, 3 tenissballen en gebruik tennisbanen voor €39,95, bij hockey kun je een maand gratis meetrainen en bij golf kun je 3 golflessen voor de prijs van twee volgen èn 25% korting op halfjaar proeflidmaatschap.

Nieuwsgierig geworden?
Kom, kijk, vraag en probeer op HTC open parkdag zondag 26 maart 11.00 – 16.00uur, Sportpark de Gentiaan, Rooijseweg 3 / Vlielandlaan 12, Son en Breugel
Een leukigheidje: De jeugd wint op deze dag een goody-bag bij het meedoen bij alle vier sporten.

www.htcson.nl (hockey)
www.htcson2000.nl (tennis)
www.golfson.nl (golf)