Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Mooi weer bij open dag HTC Son en nieuwe leden

Afgelopen zondag opende HTC Son haar poorten voor alle belangstellenden, zowel leden als niet-leden en voor jong tot oud.

Bij de parkeerplaatsen aan de Rooijseweg en de Vlielandlaan werden vroege vogels vanaf 11.00 uur 's ochtends welkom geheten door de jongens van het C1 team van de hockeyclub. Iedereen kreeg een programma mee van de open dag, op de achterkant stond het HTC paspoort, die de jeugd als ze aan de activiteit van een van de deelnemende clubs hadden deelgenomen kon laten aftekenen. Als van alle drie de clubs een handtekening was verzameld, kreeg je een goody bag, met daarin onder ander een mandarijn voor de broodnodige vitaminen en andere aardigheden. Dit om de jeugd te stimuleren een rondje te maken langs de drie clubs!

Oude traditie
De open dag begon rustig, het weer moest ook op gang komen. Rond 11.00 uur zetten de vele vrijwilligers de puntjes op de i, en brak het zonnetje voorzichtig door. Het is een oude traditie om een worst te brengen naar de clarissen, zodat deze bidden voor mooi weer. Dat heeft gewerkt, zeker in de middag was het aangenaam toeven in de zon!

Nieuwe aanwas
Zowel Golfclub Son als HTC Hockey en Tennis kampen met het vraagstuk hoe kunnen we zorgen voor nieuwe aanwas, zodat de clubs gezond blijven. Dat is een vraagstuk waar veel (sport) clubs en verenigingen mee worstelen, maar deze drie clubs besloten vorig jaar in onderling overleg de krachten te bundelen en samen te werken. Het feit dat ze alle drie op Sportpark De Gentiaan hun thuisbasis hebben vergemakkelijkt de zaak.

Goede adviezen
Deze krachtenbundeling heeft geleid tot de open dag, die dit jaar voor het eerst gehouden werd. Elke club organiseerde clinics en andere activiteiten waar voornamelijk de jeugd kennis kon maken met hun sport. Voor de allerkleinsten was een springkussen aanwezig, waar zij zich konden vermaken.
Bij Golfclub Son kon het afslaan en het putten geoefend worden, onder deskundige begeleiding van vrijwilligers van de club. Ook uw verslaggever heeft een poging gewaagd, en moet bekennen dat het niet zo eenvoudig is als het er misschien uitziet! Afslaan is anders dan putten, maar in beide gevallen moeten de polsen strak gehouden worden. Dat is niet eenvoudig voor een fervent badmintonspeler, waar soepele polsen juist een vereiste zijn! Dankzij de goede adviezen van Hans van Rosmalen, die ook de clinic voor de C1 jongens van de hockeyclub begeleidde, lukte het uiteindelijk best aardig. Als je een holle klank hoort, weet je dat je de bal goed geraakt hebt, en krijg je een tevreden gevoel. Ook bij het putten ging het balletje uiteindelijk wel in de hole! Met enige jaloezie keek ik naar wat jongelui die de bal meters ver sloegen. Volgens de golfkenners is dat relatief het makkelijkst, moeilijker is het 'korte' spel waarbij de bal niet zover geslagen hoeft te worden. Voor het oefenen van het korte spel kan men bij Golfclub Son uitstekend terecht, de club is er bij uitstek geschikt voor!

Back-, forehand, en smash
De hockeyclub had een kunstgrasveld vrij gehouden voor de open dag, op de andere twee werden competitiewedstrijden gespeeld. Dat gaf meteen een goed beeld van de normale gang van zaken bij de club, zeker op zaterdag zijn de velden van 's ochtends vroeg tot het eind van de middag voortdurend bezet voor wedstrijden. Op het veld waren pionnen uitgezet, jongens en meisje van de jeugdteams begeleidden de kleintjes en brachten ze de beginselen van het hockeyspel bij. Eerst dribbelden de aspirant-hockeyers langs de pionnen, dan gingen ze op een van de kleine doelen af om af te werken op de goal. Een kleine man van wellicht drie jaar oud viel op, aarzelend ging hij op het doel af dat niet veel groter was dan hijzelf. Tergend langzaam rolde de bal over het kunstgras, steeds dichter naar het doel. De bal ging over de doellijn, tot vreugde van iedereen die keek, en van de kleine man zelf. Goal!
Ook bij de tennisclub kon men onder begeleiding van jeugdleden een balletje slaan, waar voornamelijk kinderen gretig gebruik maakten. Er werd op verschillende slagen geoefend, zowel de back- als de forehand, en de smash. Ook de service werd geoefend, een moeilijke slag maar de bal vloog menig keer over het net! Bij de tennisclub worden ook andere activiteiten georganiseerd, onder andere een familiedag met Pinksteren en een banenmarkt voor vrijwilligers, die zelf kunnen kiezen uit diverse mogelijkheden hoe ze willen bijdragen aan de club.

De clubs waren tevreden over de opkomst, er hadden zich nieuwe leden aangemeld al was zondag niet bekend hoeveel precies. Gezien de inzet van de vele vrijwilligers, de activiteiten die georganiseerd waren en niet in de laatste plaats het mooie weer had de open dag een grotere toeloop verdiend! De tevredenheid overheerst, zeker gezien het feit dat het de eerste keer was dat een open dag georganiseerd werd. Het is een aanrader om de volgende keer te gaan kijken, zeker als u interesse heeft om te gaan sporten.

25% korting
De vele vrijwilligers verdienen een compliment voor hun grote inzet, voor hun club en voor de open dag. De inzet van vrijwilligers is van groot belang voor elke (sport) vereniging, ze verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Moeder natuur gaf al het goede voorbeeld!
Alle drie de clubs hebben aanbiedingen voor mogelijk geïnteresseerden, als u voor 15 april lid wordt krijgt u 25% korting. Daarnaast bieden Golfclub Son en de Tennis club tijdelijke lidmaatschappen, bij de hockeyclub kan een maand gratis meegetraind worden, voor een hockeystick wordt gezorgd!
Wellicht dat het een goed idee is de samenwerking breder te trekken, en niet alleen de drie verenigingen onder de paraplu van HTC Son erbij te betrekken, maar zoveel mogelijk sportclubs in Son en Breugel. Laten we er een open sport dag voor het hele dorp van maken! Voor meer foto's van deze dag kijk op www.mooisonenbreugel.nl


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding