Hoogbegaafde kinderen en hun sociale en emotionele ontwikkeling

In de lezingen-serie rond Kinderen Coachen is er op donderdagavond 6 april weer een lezing in de Bibliotheek van Son & Breugel. Van 20.00u tot 22.00u vertelt Gertina Bakker over Hoogbegaafde kinderen en hun sociale en emotionele ontwikkeling.

Waarom voelen hoogbegaafde kinderen zich anders en vinden ze soms weinig aansluiting bij andere kinderen? Waarom beleven hoogbegaafde kinderen vriendschappen anders? Stellen hoogbegaafde kinderen hoge eisen aan zichzelf? Kunnen wij ze daarbij helpen?
Dit zijn maar enkele van de vragen die Gertina Bakker gaat beantwoorden tijdens de thema avond rond hoogbegaafdheid.
Zelf heeft ze te maken gehad met een kind dat niet lekker in zijn vel zat. Hoogbegaafde kinderen blijken n.l. al vroeg te ervaren dat ze anders zijn dan leeftijdsgenootjes. Ze herkennen zich niet in andere kinderen. Dit kan belemmerend werken bij de ontwikkeling van een positief zelfbeeld. Gertina heeft geleerd haar zoon daarbij gericht te helpen. Na zijn diagnose hoogbegaafdheid, is Gertina begonnen met een opleiding tot Gelukkig HB-begeleider. Tussendoor heeft ze ook een opleiding tot pedagoog en kindercoach afgerond. Daarna startte ze haar eigen praktijk, onder de naam SaMen Best, in haar woonplaats Best. Daar begeleidt en ondersteunt ze (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen op sociaal en emotioneel gebied.

Deze lezing in de Bibliotheek is bedoeld voor ouders en leraren die meer te weten willen komen over hoogbegaafdheid, en over de problemen en het plezier van en met (vermoedelijke) hoogbegaafde kinderen.

Kaartjes zijn te koop via de website van Bibliotheek Dommeldal, via Agenda.
Ze kosten € 5,= en op vertoon van een geldige Bibliotheekpas krijgen biebleden € 2,= korting.