Afbeelding
Foto:

Artiestenavond en het nederlands kampioenschap garde- en showdansen in de Bongerd

Show- en Dansvereniging Avanti ! presenteert haar artiestenavond op 1 april en het nederlands kampioenschap garde- en showdansen op 2 april in sportcentrum "de Bongerd " te Breugel

Artiestenavond uitverkocht
De organisatie is er weer in geslaagd om op zaterdag 1 April een artiestenavond te organiseren die bol staat van amusement en humor.
Cabaret, muziek, dans en tonpraten zijn altijd een succes voor een avondje uit. Voorts zal er op zondag 2 april een Nederlands kampioenschap
garde en showdansen plaats vinden.
Zaterdag 1 is om klokslag 20.00 uur de opening van alweer de 21e artiestenavond, zaal open vanaf 19,00 uur. De avond is al uitverkocht!
Na het openingswoord van Pierre Hendriks, de voorzitter van Show- en Dansvereniging Avanti zal de avond gepresenteerd worden door Mieske Merks.
Dus een avondje topamusement met o.a. Tonpraters: Berry Knapen, Frank Schrijen, Frans Bevers, Jasper van Gerwen, Jorlan Manders,Ad Vermeulen, Boy Jansen.
Dans en Show: Show & Dansvereniging Avanti.

Nederlands kampioenschap garde- en showdansen
Op zondag 2 April gaan om 08.00 uur de deuren van de Bongerd weer open, Om 08.45 uur start het Nederlands Kampioenschap garde- en showdansen. het evenement staat onder auspiciën van S.V.D. De opening van het toernooi zal geschieden door de wethouder van de gemeente Son en Breugel , die hierbij zal worden bijgestaan door de heer P.Hendriks, voorzitter van Show & Dansvereniging Avanti!
Er zullen ongeveer 70 dansen aan het publiek getoond worden in diverse categorieën, onderverdeeld in Garde en Show, Solo en Duo welke door een vakbekwame jury beoordeeld gaan worden. Aan hun de moeilijke taak de mooiste bekers bij beste deelnemers terecht te laten komen. Naar verwachting zal om 17.15 uur de laatste dans op het podium neergezet gaan worden, waarna de prijsuitreiking plaatsvindt. Show- en Dansvereniging Avanti wenst alle deelnemers veel succes en dansplezier toe.De dansvereniging wil alle ouders, vrijwilligers en het bestuur bedanken. Zonder sponsoren is een evenement als dit niet mogelijk daarom dank aan onze sponsoren en een speciale dank aan onze hoofdsponsors: Foolen Audio & Light - Boomkwekerij van Kempen Son.- Kanters Aannemersbedrijf Breugel


Doe mee aan het "Las Vegas" vrienden hockeytoernooi op 2e Paasdag!

In navolging op het succesvolle Gooische vrouwen en Carnaval 2.0 Paastoernooi, organiseert de evenementencommissie ook dit jaar weer het supergezellige en sportieve" Las Vegas" toernooi op maandag 17 april. Het hockeytoernooi is bedoeld voor vriendenteams vanaf 18 jaar.

Dus zoek je leukste vrienden en vriendinnen bij elkaar om samen een sportieve en oergezellige strijd aan te gaan! Niet alleen leden maar ook oud leden zijn van harte welkom om mee te spelen. Mixen ofwel gemengde team mag! Een team bestaat uit minimaal 6 spelers en maximaal 10 spelers. Kosten bedragen € 10 per persoon.

Vol = vol dus schrijf je in voor 3 april via www.htcson.nl


Beste inwoners,

5 en 6 april is het zover.
Dan mag u komen meepraten over de bestuurlijke toekomst van ons dorp.
Anders gezegd u kunt dan kenbaar maken hoe u aankijkt tegen een eventuele fusie van onze gemeente met Nuenen of met Eindhoven.
Of er iets met uw mening gedaan wordt is een tweede.
Immers dit college stuurt duidelijk aan op een fusie, liefst met Nuenen.
Maar het is wel zo sjiek als men hierover eerst de inwoner "hoort".

Het is nog niet zo heel lang geleden dat u zich hierover al uitgesproken heeft middels een voettocht naar Den Bosch.
Destijds ging het ook al over de zelfstandigheid van ons dorp.
Maar dat lijkt men alweer vergeten.
Voortschrijdend inzicht noemen ze dat tegenwoordig.
Hetzelfde bureau (GoedWerk) dat destijds gezorgd heeft voor een goeie campagne ten gunste van de zelfstandigheid van Son en Breugel is nu door het college ingehuurd om te pleiten VOOR een fusie.
Er is zelfs een ton (€ 100.000,=) gemeenschapsgeld uitgetrokken om u als inwoner te overtuigen van de noodzaak tot fuseren.
Het moet toch niet gekker worden.

Steekhoudende argumenten,die een samenvoeging van onze gemeente met een buurgemeente rechtvaardigt, hebben wij nog niet gehoord.
Erger nog, in Nuenen geven velen aan een dergelijke fusie met ons dorp niet zo te zien zitten.
Mocht Eindhoven de uiteindelijke kandidaat worden dan hebben we niks meer te vertellen over werk, infrastructuur van wegen (denk bv eens aan de afgeschoten plannen voor een weg naast het kanaal naar Aarle Rixtel), huizenbouw in ons dorp of de plannen binnen het sociale domein.
Zelfs de waarschijnlijke stijging kosten die een samengaan met Nuenen en / of Eindhoven met zich meebrengt weet dit college niet behoorlijk te presenteren.

Mocht er noodzaak zijn voor een samengaan ten gunste van onze inwoners dan staan wij open voor een eerlijke discussie.
Maar slechts de bangmakerij dat wij een geïsoleerd dorpje tussen de grote jongens zouden worden is voor DorpsVISIE geen enkele reden om onze zelfstandigheid op te geven
Het zou fijn zijn als ook de andere fracties in onze gemeenteraad zich eindelijk eens duidelijk uitspreken.

We zijn een financieel zeer gezonde gemeente die heel goed haar eigen broek op kan houden en haar beleid vorm kan geven.
Bovendien is het voor ons nu niet te bevatten dat er zoveel haast gemaakt wordt met een kostbare renovatie van het gemeentehuis en de bouw van een schrikbarend dure MFA in ons centrum, als de bestuurlijke toekomst nog volkomen onduidelijk is.

Ondertussen klopt ook de Meijerijstad bij ons op de deur daar zij ook graag met ons in gesprek willen. Ekkersrijt lonkt ook voor hen.

U mag het zeggen.
Laat deze kans dus niet liggen. Het college holt verder zonder rechts of links of om te kijken. Voor hen is het belangrijk dat de coalitiepartijen volgen want zij moeten "ja" zeggen. Wij zeggen: Son en Breugel blijft zelf (ver) standig.

Met vriendelijke groet uit een ( nu nog ) zelfstandig dorp,

De fractie van DorpsVISIE