Lezerspodium

Ongelooflijk in meerdere opzichten
Zondagavond 12 maart 2017 werd bij ons thuis aangebeld door twee joggende dames die melding deden van het feit dat op de hoek van de Leeuweriklaan en de Merellaan de putdeksel midden op de weg ontbrak. Ik ben meteen naar de hoek gelopen en inderdaad de putdeksel was verdwenen, ik keek in een gapend gat van zo'n anderhalve meter diepte.

Ik heb meteen 112 gebeld, die de gemeente Son en Breugel in kennis zou stellen. De medewerker van de gemeente kwam na een klein uur langs. Al die tijd heb ik bij de put gestaan met een zaklantaarn en heb de aldaar rondrijdende fietsers en bromfietsers gewaarschuwd voor het gat. Mijn echtgenote heeft samen met de medewerker van de gemeente in het bos gezocht naar de putdeksel, deze werd toen echter niet gevonden. De medewerker heeft toen gezorgd voor een vervangende putdeksel. Diezelfde avond, mijn huis beschikt over camerabewaking, heb ik mijn camerabeelden bekeken en vastgesteld dat een tweetal wat oudere jongens de putdeksel van de put hebben verwijderd en deze ergens in het bos hebben gelegd. Vervolgens zijn de twee idioten, ik heb daar geen andere benaming voor, hard werd gerend. Het zal je maar gebeuren dat je met de brommer of de fiets die avond daar langs zou zijn gefietst en in de put zou zijn gevallen. Ook rijdend in een auto zou e.e.a. ernstige consequenties kunnen hebben opgeleverd. Als een ongeval zou zijn gebeurd, zouden de twee jongemannen zelfs kunnen worden aangeklaagd voor poging tot doodslag, dunkt mij!

Ik heb bij de bestudering van de camerabeelden (vanaf het moment dat de twee jongemannen de putdeksel verwijderden tot aan het moment dat de twee dames langs renden, die bij mij de melding deden) vastgesteld dat meerdere fietsers de put zijn gepasseerd, enkele fietsers zelfs in de put keken en vervolgens gewoon hun weg vervolgden. Ook een wandelaar met een grote zwarte hond was gedurende die tijd, dat de put open was, langsgelopen en heeft in de put gekeken en daarna zijn weg vervolgd. Niemand die wat deed!! Ongelooflijk dat die fietsers en de wandelaar geen actie hebben ondernomen.

De volgende dag heeft mijn echtgenote het bedrijf aangesproken, die rond die dagen bezig was met onderhoud aan het rioolstelsel. De betreffende medewerker gaf aan dat de vermissende putdeksel ondertussen was gevonden en hij zeker aangifte zou doen. Mijn echtgenote heeft afgelopen weekend contact opgenomen met de politie, waaruit bleek dat de gemeente Son en Breugel, noch het betreffende bedrijf die aan het rioolstelsel werkte, aangifte hebben gedaan van dit voorval. Ongelooflijk in meerdere opzichten. Niet zo mooi Son en Breugel dus!!