Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Onthulling blijvende herinnering aan de Samenloop voor Hoop 2016

Op een prachtige zondag middag kwam een aardig grote groep mensen bijeen voor de onthulling van een door Harrie Sijbers ontworpen plantenbak, een blijvende herinnering aan de zo geslaagde Samenloop voor Hoop van 2016.

Het gezamenlijk team van de Samenloop opende de bijeenkomst bij De Boerderij in Breugel, waar vorig jaar de Samenloop georganiseerd werd. Het was hard werken, om alles te regelen voor de Samenloop, het is dan ook niet vreemd dat iedereen die er aan meegewerkt heeft even moest bijkomen. Voor deze gelegenheid had het team de blauwe shirts weer afgestoft, het was fijn weer samen te zijn!

De plek waar de Samenloop gehouden werd zal nooit meer hetzelfde zijn, de mensen van het Samenloopteam zien nog het podium staan waar nu alleen een parkeerplaats te zien is. Ze zien nog de tentjes en kraampjes, en ruiken het eten wat daar bereid werd. Deze herinneringen blijven, ook de herinneringen aan het samenzijn, de gesprekken en de contacten die gelegd zijn. Daarom is het mooi dat er nu een blijvende herinnering is, die hopelijk altijd zal blijven!
Er zijn ook mensen die de strijd tegen kanker niet gewonnen hebben, dan moet menigeen even 'verdorie!' zeggen. Er zijn ook velen die de strijd wel vol hebben kunnen houden, met de Samenloop hebben we toch een steentje kunnen bijdragen. Het moeten er nog meer worden!

De uiteindelijke opbrengst was 110.000 Euro, iedereen mag trots zijn op dit bedrag! 100.000 Euro is voor het KWF, dat komt goed terecht. Het zal worden besteed aan verbetering van de kwaliteit van leven van kankerpatiënten, aan preventie en aan onderzoek.
10.000 Euro is voor Inloophuis De Eik. Het team nodigt iedereen uit eens een kijkje te nemen bij het inloophuis! De plantenbak is gemaakt in samenwerking met De Eik, die hebben alle mozaïek stukjes aangebracht. Dankzij hen staat de bak er!

Burgemeester Hans Gaillard was ook aanwezig, en kreeg het woord en onthulde de plantenbak. De plantenbak is ontworpen door Harrie Sijbers, en die maakt geen rommel, aldus de burgemeester. De plantenbak zou eigenlijk al eerder klaar moeten zijn, het komt eigenlijk goed uit dat het anders gegaan is. Nu is er meer aandacht voor. Het was vorig jaar een mooi evenement, er was van te voren twijfel hoe het zou gaan met parkeren en het parcours. Het heeft mooi uitgepakt, het was een intieme setting. Tien maanden later is het een mooi moment om terug te kijken, sprak de burgemeester, iedereen mag trots zijn. De lat ligt hoog voor Best, waar de Samenloop voor Hoop dit jaar georganiseerd zal worden.
Son en Breugel is een trots dorp, stelt Hans Gaillard, in dit geval is dat zeker terecht!

Vervolgens wordt de plantenbak onthuld door de burgemeester, er gaat een spontaan applaus op uit de aanwezige menigte! Iedereen is onder de indruk van de plantenbak, die bestaat uit vier mozaïek panelen in een stalen setting. Harrie Sijbers, de ontwerper, kreeg hierna het woord. Toen hem gevraagd werd iets te ontwerpen voor de Samenloop voor Hoop zei hij meteen ja, zegt Harrie Sijbers. Het is een sympathiek doel, en het waren sympathieke mensen die hem vroegen! Harrie Sijbers is van origine een schilder, dat is wat anders dan mozaïek. Zijn kunstwerk is eigenlijk niet uit te leggen, maar toch waagt de ontwerper een poging. Er zijn vier panelen, elk met een eigen thema:

• Verbondenheid
• Hoop
• Blijdschap, dat hoort er ook bij. De ziekte kan worden overwonnen!
• Samenloop voor Hoop

Het is een mooi totaal, de combinatie van mozaïek en staal. Het is iets tastbaars, het is mooi, aldus Harrie Sijbers. De aanwezige blijken het daarmee eens te zijn!
Op elk van de vier zijden van de plantenbak staat een bordje, waarop staat: ' Son en Breugel, bedankt voor de saamhorigheid'. Dit is de kern, vindt Harrie Sijbers, hoe mooi is het om dit samen te beleven.

Onder het genot van een stukje 'Samenloop voor Hoop' taart en koffie, thee of wat anders genieten de aanwezigen nog even na. Het was een mooi moment, op een mooie dag. Heel passend, bij de onthulling van de blijvende herinnering aan een ander mooi moment, vorig jaar bij de Samenloop!


Afbeelding