Lezerspodium

Netwerkgemeente, nee dank u!
Tot de afgelopen bijeenkomst inzake fusie Son, begreep ik niet zo goed wat een netwerkgemeente was en waarom de gemeente Waalre die zich nu als netwerkgemeente etaleert, bepaald geen bestuurlijke hoogvlieger toch zo in de luwte blijft in deze regio-discussie. Nu denk ik het beter te snappen: een netwerk in dit verband wil zeggen rigoureus doorgaan met privatiseren, en wat dan rest is een gemeente als kale incompetente kip, die zich nergens meer verantwoordelijk voor acht, dan voor doorgeven van telnr of emails van andere ( geprivatiseerde) loketten. Alsof er op nationaal en regionaal , gemeentelijk nivo al niet genoeg geprivatiseerd? Nu kennelijk kan er nog wel een schepje bovenop volgens VVD-ers ( en hun Dorpsmarionetten) onder het adagio, Zoekt u het vooral maar zelf uit, hier moet u niet zijn.
Is er al niet genoeg cq teveel geprivatiseerd, links en rechts? Kennelijk wordt dit op provinciaal en nationaal wèl verder gestimuleerd, , anders snap ik niet hoe gemeente Waalre zó in de luwte kan blijven. Overigens benijd ik de burgers van Waalre niet, ik vrees al langer de neo-liberale privatiserings-gekte op nationaal en regionaal nivo ( zie bv NS en gezondheidszorg etc etc ). De nationale coalitie VVD met zijn PvdA marionet is kennelijk nog niet genoeg afgestraft bij de Tweede Kamer verkiezingen, misschien moeten zij ook bij de regionale , gemeente en provinciale verkiezingen eens tot wat meer bescheidenheid aangezet worden en wat meer uitzoeken wat de burgerij nou eigenlijk wil ipv hun eigen diffuse agenda's doordrammen.
Uit de bijeenkomst kwam verder duidelijk naar voren ,dat in tegenstelling tot de burgemeester , nagenoeg niemand van het aanwezige publiek enige affiniteit met Nuenen voelt noch een fusie in die richting ziet zitten. Met Nuenen hebben we niets...
Met vriendelijke groeten.
W.Zwetsloot Son