Afbeelding
Foto: Wil Feijen

'Eenmaal, andermaal……….. verkocht!'
Voor de hoogste bieder

De nieuwe zaal van café restaurant de Zwaan veranderde zaterdagavond 8 april jl. in een echt offline veilinghuis, waar ca.120 fanatieke bezoekers boden op de gedoneerde kavels, dat het een lust was.

Door: Arjen Strik

Voor het 20e jaar werd deze traditionele Goederen- en Dienstenveiling georganiseerd, waarbij de opbrengst geheel te goede komt aan de jeugdactiviteiten van de organisatie bestaande uit JC Oase, CV De Krutjesrapers en voetbalvereniging SBC.

Klokslag 20.00 uur opent de vervanger van de notaris Harrie Verschueren de veiling en legt uit dat de meeste kavels geveild worden bij opbod. Hij wees nog even op de algemene veilingvoorwaarden voordat de afslag van start ging. "Steek gerust uw hand op…het is voor een goed doel."
De plaatselijke middenstand, bedrijfsleven en particulieren hadden een belangeloze bijdrage geleverd aan deze veiling door maar liefst 186 kavels in de vorm van unieke produkten en handige diensten aan te bieden, die onder de hamer kwamen.

Het succes van deze veiling wordt niet alleen bepaald door het aanbod van goederen en diensten, maar ook door de aanwezigheid van vele bezoekers die willen bieden. Al gauw gingen de handen met regelmaat de lucht in en werd er fanatiek door de aanwezigen in gezonde rivaliteit tegen elkaar opgeboden om een interessante prijs in de wacht te slepen. "Eenmaal, andermaal… verkocht.", klonk het in rap tempo. Mijn tafelgenoot had zich goed voorbereid en vooraf de daadwerkelijke verkoopwaarde gegoogeld zodat hij nooit te veel zou bieden. Je valt ook wel eens onbedoeld in de prijzen, dat overkwam een aanwezige die de ober wenkte door met zijn hand te zwaaien en daarmee de gelukkige eigenaaar van een verrassingspakket werd.

De veilingmeesters verrichtten een bijzonder knappe prestatie door drie uur lang het publiek niet alleen te boeien met hun aanstekelijke verkooptechniek, maar vooral door op een humoristische wijze met vele anekdotes en sterke verhalen het geld uit de zakken van de aanwezigen te praten.

Kortom weer een succesvolle veiling waarbij het publiek zichtbaar genoot van een heerlijk avondje rivaliteit, humor en spanning.

Er werden 185 kavels aangeboden en de uiteindelijke opbrengst was € 20.193,- bruto. Waarvan 5 kavels verantwoordelijk waren voor 30% van deze opbrengst. Bijvoorbeeld kavel 165 een VIP arrangement tijdens de zittingsavond werd geveild voor € 1300,- maar ook een weekje een appartement in het mooie Sauerland bracht € 500,- op. De opbrengst van vorig jaar € 22.666,- is net niet gehaald, maar de organisatie spreekt ook nu weer van een zeer succesvolle avond en daardoor kunnen de jeugdactiviteiten van de organiserende verenigingen weer een mooi bedrag tegemoet zien.
Als laatste 'mystery' doel kreeg Nancy van Heeswijk van de stichting 'Goud voor Oud' door de organisatie een cheque uitgereikt van 500 euro.
Traditiegetrouw kregen de kopers van een kavel na afloop nog spek met eieren aangeboden en ging iedereen tevreden huiswaarts na weer een geslaagde en goed georganiseerde editie van de Goederen- en Dienstenveiling.


Afbeelding