Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Rikken…. Wie is er in Brabant niet mee opgegroeid?

Een belangrijk onderdeel van Koningsdag in Son en Breugel is het rikken bij Hotel Restaurant La Sonnerie. Tijd voor een gesprekje met de organisator Addy van den Hurk.

Door: Henriëtte van Berkel

Rikconcours
Al zeker 15 jaar wordt er tijdens, voorheen Koninginnedag, en nu Koningsdag een rikconcours georganiseerd bij la Sonnerie. Meer dan 100 deelnemers staan te popelen om dit populaire spel te gaan spelen Een spel dat vooral in Brabant en Limburg vele liefhebbers kent.
De deelnemers worden rond de klok van 09.30 uur ontvangen met koffie en uiteraard een oranje soesje. Daarna wordt de eerste ronde gespeeld, door velen zeer fanatiek. Er wordt zelfs geïrriteerd gereageerd als een ober langs komt om koffie te serveren. De concentratie is belangrijk bij deze vorm van geheugentraining.
Gelukkig is er tussen de 2 spelrondes door een rustmomentje waarin de traditionele Oranjebitter wordt geserveerd, een mooie traditie die bijzonder gewaardeerd wordt en met smaak wordt het drankje genuttigd.
Bij de tweede ronde worden de tafels opnieuw ingedeeld en wordt er weer serieus gespeeld. Natuurlijk met het idee om die hoofdprijs te winnen. Die wordt door La Sonnerie aangeboden in de vorm van een High Tea voor 2 personen. De andere prijzen worden beschikbaar gesteld door het Oranje Comité.
Het rikconcours is een gratis evenement, waarvoor men zich kan aanmelden via La Sonnerie, maar ook op de dag zelf is aanmelden mogelijk, het concours kent geen maximum aantal deelnemers. En is in elk geval niet afhankelijk van het weer, ook bij regen gaat het altijd door!

Oranjebal
Een andere traditie is het Oranjebal. De avond voorafgaand aan Koningsdag zijn gasten welkom om dit feest mee te maken. Onder het genot van een drankje en lekkere muziek kan er worden gedanst, geluisterd of gewoon ontspannen worden gepraat. Dit jaar verzorgt de Grand Union Hotel huisband de muzikale omlijsting in de vorm van muziek uit de 60 en 70-er jaren.
De avond mag zich verheugen in een groeiende populariteit en ook hiervoor geldt: toegang is gratis.
Ook deze 2 onderdelen van Koningsdag kunt u terugvinden in de speciale pagina die voor Koningsdag in onze krant wordt gepubliceerd, dus houdt deze in de gaten. Nog een paar weekjes en dan kan het dorp zich gaan opmaken voor een, hopelijk, zonnige Koningsdag.


Mindfulness avond in La Sonnerie op 3 mei

Mindfulness je kan geen blad, krant of je tablet openslaan of je komt
het woord steeds weer tegen.

Mindfulness: wat is het, wat doet het met je, en vooral waarom het zo goed werkt. Maar ook: hoe je het doet en hoe je het in je dagelijkse leven kunt integreren.

Wat zijn de effecten van Mindfulness?
• je zelfvertrouwen neemt toe
• je ervaart meer rust in je hoofd
• je leert beter omgaan met gedachten en emoties en stress...
• je angsten en onzekerheden nemen af
• je kunt makkelijker accepteren en loslaten
• je krijgt een bewuster en lichter leven

Rob Nijmeijer uit Son en Breugel kan ons er alles op een zeer
vermakelijke manier mee kennis laten maken met Mindfulness.
Op woensdag 3 mei a.s. om 20 uur in La Sonnerie bent u allemaal
welkom om ook geïnformeerd te worden over Mindfulness.

Kosten zijn € 5,00 incl. kopje koffie of thee. Betalen bij binnenkomst.
Graag aanmelden bij c.kollenburg@chello.nl t/m 2 mei 2017
Organisatie Vrouw Aktief www.vrouwaktief.nl


(Vakantie)Banenmarkt 2 avonden in
2 vestigingen van Bibliotheek Dommeldal

Bedrijven die jongeren zoeken voor een weekendbaan, een vakantiebaan of een gewone baan, komen volgende week hun vacatures presenteren in Bibliotheek Dommeldal in Son en Breugel en in Nuenen. Ook enkele uitzendbureaus zijn erbij aanwezig.

Doe jij dit jaar eindexamen? Dan ben je al vroeg klaar op school en kun je ook al snel beginnen met je vakantiebaan. Kom dan van tevoren eerst nog even vacatures kijken en inschrijven, bij de Vakantiebanenmarkt die de LEVgroep en Bibliotheek Dommeldal jaarlijks organiseren. De banenmarkten zijn bedoeld voor alle jongeren tussen 15 en 20 jaar.
Wanneer
In de Bibliotheek in Son & Breugel op dinsdagavond 18 april, van 19.00-20.30uur.
In de Bibliotheek in Nuenen op woensdagavond 19 april, van 19.00-20.30uur.
Niet vergeten
Om je ID mee te nemen zodat je meteen kunt inschrijven. En heb je al een CV? Neem dat dan zeker ook mee! Dat maakt het inschrijven nog makkelijker.


Afbeelding