Afbeelding
Foto:

Op stap met de boswachter

Gratis wandelexcursies in het Nuenens Broek op Tweede Paasdag
Op Tweede Paasdag, maandag 17 april, vieren Brabants Landschap en IVN Nuenen het voorjaar met de Dag van het Landschap en geven daarmee het startsein voor een bruisend wandelseizoen. Ontdek het ontluikende voorjaar en kom mee naar buiten. Vanuit 14 locaties in heel Brabant kun je eropuit om de natuur 'dichtbij' huis te ontdekken. Ook openen de informatiepunten van Brabants Landschap hun deuren voor heel natuurminnend Brabant.

Gratis wandelexcursies in heel Brabant
Beleef het voorjaar en wandel mee met de boswachter. Op 11 van de 14 locaties beginnen om 12.00, 13.30 en 15.00 uur wandelexcursies. De wandelingen duren anderhalf uur en zijn leuk voor jong en oud. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig. Voor gezinnen met jonge kinderen bieden we naast de wandelingen nog de mogelijkheid om op avontuur te gaan in 5 van 14 gebieden met de wandelapp 'Vossensteken'. Download de app thuis via de App Store of Google Play.

Praktische informatie
De wandelexcursies starten tijdens de Dag van het Landschap bij de informatiestand van Brabants Landschap. U kunt parkeren bij Café de Kruik, Hoekstraat 52 in Nederwetten. Na afloop van de wandeling kunt u nog een bezoek brengen aan de Open Dag van Imkerij De Walhut, welke zich langs de route bevindt. Het is raadzaam om (waterdichte) wandelschoenen of laarzen aan te trekken. Honden mogen helaas niet mee. Het totale programma van de Dag van het Landschap is te vinden op www.dagvanhetlandschap.nl.

Nuenens Broek
Het is een nat gebied, ontstaan door talloze overstromingen van de Dommel. Door steeds weer nieuwe aanvoer van rijk water, is het een voedselrijk gebied geworden. Met snelgroeiende populieren en een rijke onderbegroeiing van hazelaar en kers als resultaat. Brabants Landschap is ondertussen hard bezig om het gebied nog mooier te maken. Nu nog bestaat het Dommeldal uit een hoop losse gebieden. Samen met Waterschap De Dommel proberen we die gebieden met elkaar te verbinden door tussenliggende verbindingszones aan te kopen.

11 wandellocaties in Brabant
Van de 14 locaties waar de Dag van het Landschap wordt gevierd staan gidsen voor u klaar om u mee te nemen op excursie. Naast het Nuenens Broek zijn dat van West naar Oost Landgoed Mattemburgh in Hoogerheide, de Pannenhoef in Rijsbergen, het Pompveld in Babyloniënbroek, de Roovertsche Leij in Goirle, De Mortelen in Oirschot, het Dommeldal in Liempde, Landgoed Haanwijk in Sint-Michielsgestel, Landgoed Heeswijk in Heeswijk-Dinther, Keent bij Ravenstein en Landgoed Valkenhorst in Valkenswaard. Meer informatie over de locaties en het excursieprogramma is te vinden op www.dagvanhetlandschap.nl