Jorrit Foolen
Jorrit Foolen Foto:

Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje komt dit jaar uit Sint-Oedenrode

Jorrit Foolen van Bakkerij Foolen uit Sint-Oedenrode is winnaar geworden van de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2017. Uit handen van René Bastiaanse, tv-presentator, auteur en directeur van het Brabants Historisch Informatie Centrum, kreeg winnaar Jorrit Foolen woensdagavond in Eindhoven de felbegeerde wisseltrofee. Hij onttroonde Jürgen van Dongen uit Terheijden, de winnaar van 2016 en 2014, die dit keer tweede werd.

Jongste finalist is 10 jaar
In de categorie Lekkerste Brabantse Worstenbroodje Leerling VMBO won Björn van de Lindeloof uit Oud-Gastel van het Markland College. In de categorie Leerling MBO won Stijn van Dongen uit Wagenberg van het Cingel College. En de prijs voor de beste thuisbakker ging naar Kevin de Bijl uit Eindhoven. Opvallend in deze categorie was de tweede prijs voor de pas 10-jarige Eline Nagelkerke uit Oudenbosch. Zij was de jongste finalist. De jongste deelnemer was de 8-jarige Djorn van Werde uit Heeze. De leeftijd van de deelnemers liep uiteen van 8 tot 80 jaar.

Bakkers en slagers
Aan de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje deden 36 professionals mee (33 bakkers en 3 slagers), 38 thuisbakkers en 34 leerlingen. Per categorie gingen respectievelijk tien profs, vijf thuisbakkers en vijf leerlingen door naar de Rooi Pannen in Eindhoven waar de finalisten afgelopen maandag ter plekke hun worstenbroodjes moesten bakken. Alle ingezonden worstenbroodjes zijn beoordeeld door 12 juryleden, bestaande uit 6 vakjuryleden en 6 consumenten.

Niveau
Volgens juryvoorzitter Ton Poppelaars was het niveau van deze 21 editie ook weer hoog. Net als vorig jaar werden er zowel voor de voorronde als de finale worstenbroodjes bij alle professionele deelnemers gekocht door de Mystery shopper om ook naast de wedstrijd de kwaliteit te kunnen blijven controleren.

"We willen graag dat de deelnemers scherp blijven", aldus Poppelaars. Opvallend dit jaar was ook dat het aantal consumenten in de jury was uitgebreid van 3 naar 6. "Belangrijk", volgens Poppelaars, "want de consument koopt de worstenbroodjes en kan heel goed aangeven of die ze wel of niet lekker vindt. En uiteindelijk is de klant koning".


Neuzelmarkt paas uitje

Hebt u op Tweede Paasdag nog niets te doen? Of wilt u na een fijne boswandeling nog even genieten van een kop koffie of neuzelen tussen allerlei leuke spullen?
Kom dan naar de blokhut van Scouting Rudyard Kipling! Op maandag 17 april organiseert de scouting, net als voorgaande jaren, de grote en deels overdekte Neuzelmarkt.

Twee zaterdagen hebben de leden van Scouting Rudyard Kipling hun uiterste best gedaan om de kramen van de Neuzelmarkt weer vol spullen te krijgen en dat is goed gelukt. Er is zoveel opgehaald dat er voor ieder wat wils te vinden is.
Dankzij de goed gesorteerde spullen en de grote locaties is de Neuzelmarkt een bekendheid in de regio geworden. Ook zal er een veiling zijn, waar prachtige spullen worden geveild.
De Neuzelmarkt is 17 april geopend van 11.00 tot 16.30 uur, zodat u alle tijd heeft om op uw gemak bij alle kramen te neuzelen. Ook is het mogelijk om wat te drinken of te eten.
Het geld dat de scouting deze dag zal ophalen wordt besteed aan de activiteiten van de scouts.
U vindt de Neuzelmarkt op en rond de blokhut van scouting Rudyard Kipling, aan de Papenvoortse Heide 5B te Nuenen. Er is voldoende parkeergelegenheid.
De toegangswegen zullen duidelijk aangegeven staan. De entree bedraagt van 11.00 tot 13.00 uur € 2,00 en daarna € 1,00 voor volwassen, kinderen zijn de gehele dag gratis.

Voor meer informatie kunt u kijken op de internetsite van de Neuzelmarkt: www.neuzelmarkt.nl


Afbeelding