Dierenkliniek organiseert lezing over kattengedrag


Op vrijdagavond 21 april 19.00 uur organiseert team Dierenkliniek Lieshout in het Dorpshuis in Lieshout een lezing over kattengedrag.
Deze lezing zal gegeven worden door Marieke van der Burgt, kattengedragsdeskundige en gediplomeerd gedragstherapeut voor katten.
Er zullen onderwerpen besproken worden, zoals
• hoe communiceren katten
• hoe zie je dat katten stress hebben?
• hoe socialiseer je een kat?
• hoe kunnen probleem met katten worden voorkomen?
• enkele veel voorkomende probleemgedragingen

Ook zal er gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.
De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur.
Marieke van der Burgt stelt zich voor:
"Als gedragstherapeute voor honden, katten en konijnen ben ik dagelijks bezig met het gedrag van dieren. Mijn interesse in het (probleem)gedrag van dieren is ontstaan in de periode dat ik werkzaam was in een dierenasiel. Na de opleiding voor Kynologisch gedragstherapeut ben ik me verder gaan verdiepen in het gedrag van katten. Ik heb de opleiding tot kattengedragsdeskundige gevolgd bij Tinley Academie. Sinds 2009 ben ik aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren, een grote franchise organisatie waar gediplomeerde en ervaren gedragstherapeuten voor honden, katten, konijnen, papegaaien en paarden werkzaam zijn.
Goede voorlichting vind ik erg belangrijk, want een dier is immers niet voor 'even'. Een goede onderlinge band zorgt ervoor dat mens en dier kunnen genieten van het leven. Naast gedragstherapie geef ik dan ook vaak lezingen en presentaties over het herkennen en het begrijpen van de lichaamstaal en het gedrag van honden en katten.

Het grote plezier dat ik in mijn werk heb, komt voort uit mijn liefde voor zowel de dieren als de mensen." team Dierenkliniek Lieshout nodigt u van harte uit om deze informatieve avond bij te wonen.
Kaartjes á €2.50 (incl koffie/thee) zijn verkrijgbaar aan de balie, via info@dierenklinieklieshout.nl of bellen met 0499-423389.
Team Dierenkliniek Lieshout


Byzantijnse Paasviering op 2e Paasdag in Eindhoven

Pasen is in de Byzantijnse traditie het grootste feest in het kerkelijk jaar. We vieren dit feest op tweede paasdag, maandag 17 april in de H. Hart kapel van Vitalis Kronehoef.
Mensen begroeten elkaar met de Paasgroet: 'Christós voskrése!' (Christus is verrezen!); het antwoord is: 'Vo-ístinnu voskrése! (Hij is waarlijk verrezen!). Bezoekers aan de viering brengen gebak, eieren, chocolade, cake of Pascha mee naar de kapel. Aan het einde van de viering worden deze Paasgaven gezegend en gezamenlijk genuttigd tijdens een feestelijke Paaslunch. We nodigen u hierbij van harte uit, met ons samen dit Paasfeest te vieren. Het adres van de H. Hart kapel is: Kloosterdreef 23, 5623 DA in Eindhoven, te bereiken via de hoofdingang van Vitalis Kronehoef. De liturgieviering begint om 10.30 uur.


Oorlog in de Blauwe Kei

Hoe maak je een voorstelling over oorlog voor kinderen die grotendeels in vrede zijn opgegroeid? Dit laat Theater Artemis op een humoristische manier zien in De Blauwe Kei op zaterdag 15 april om 14.30 uur in de Kleine Zaal. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Hoe kun je iets laten zien wat niet te bevatten is. Het is groot en eng. Maar het is er wel, ook als je zes bent. Het gaat over schieten, lawaai, uniformen, ruzie verdriet rook en verhuizen. In de voorstelling wordt gebruik gemaakt van willekeurige attributen en soldaten brengen hun rol op een humoristische manier. Het is een voorstelling voor jong en oud die de ernst van oorlog laat zien door middel van humor. "Misschien moet het in stukjes. Zoals in een onderzoek. De oorlog uit elkaar pulken. Het zal wel moeilijk worden, maar misschien kunnen we het. Als we heel erg ons best doen", aldus Theater Artemis over de voorstelling. "Oorlog laat weinig ruimte voor angst, verlies en verdriet. In zijn opeenvolging van veldslagen overheerst het absurde, dat regelmatig omslaat in hilariteit", aldus Joukje Akveld van Het Parool.

Kaarten voor Oorlog kosten € 10,- (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.