Afbeelding
Foto:

Brandweer Son en Breugel werft vrijwilligers met workshops

De vrijwillige brandweer in Son en Breugel organiseren op donderdag 18 mei en donderdag 1 juni aanstaande een tweetal workshops in het kader van de nieuwe wervingscampagne. Zij zijn namelijk op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

De brandweer in Son en Breugel is op zoek naar vrijwilligers. Ben jij uit het juiste hout gesneden voor deze belangrijke vrijwilligersfunctie? Wil jij zien of de verantwoordelijkheid die bij de brandweer hoort, iets voor jou is? Kom eens een kijkje nemen bij de brandweerpost in Son en Breugel.

Zowel mannen als vrouwen vanaf 18 jaar, woonachtig en- of werkzaam in Son en Breugel en met een flexibele instelling zijn van harte welkom bij de brandweer.

De workshops worden georganiseerd op donderdag 18 mei en donderdag 1 juni en vinden plaats in de avond tussen 19.30 en 22.30 uur in de kazerne aan de Rooijseweg 1 in Son en Breugel.
Tijdens deze avonden kunt je kijken of de vrijwillige brandweer iets voor jou is.

Wil je meer weten over het werk van de vrijwillige brandweer?
Neem gerust een kijkje op de onderstaande websites van de brandweer of neem contact op met Operationeel Manager, Harry van Uden op telefoonnummer 06-51224555 of e-mailadres brandweersonenbreugel@vrbzo.nl
Hij kan alles vertellen over het werk bij de brandweer, de arbeidsvoorwaarden en hoe je de opleiding kunt combineren met je dagelijks werk.

Lijkt de brandweer jou wel iets, of denk je er serieus over om ook brandweervrijwilliger te worden, meldt je dan aan voor een van de twee workshops op brandweersonenbreugel@vrbzo.nl

https://www.brandweer.nl/brabant-zuidoost
http://www.brandweersonenbreugel.nl


Routewijziging buslijn 9 in De Gentiaan

Op 11 december 2016 trad de nieuwe dienstregeling openbaar vervoer in werking. Hierdoor kwam er ook een routewijziging van stadslijn 9 in De Gentiaan, waardoor twee nieuwe bushaltes ontstonden (1x Amerikalaan en 1x Afrikalaan) en de bushalte op de Australiëlaan werd verplaatst.

Dit alles had als doel om het gebruik van stadslijn 9 te vergroten. Meer haltes in een wijk waardoor de afstanden tot een bushalte werden verkort. Op het verplaatsen van de bushaltes zijn veel bezwaren binnengekomen bij de gemeente Son en Breugel. De bezwaren gingen voornamelijk over de effecten van het verplaatsen van de bushaltes waardoor op een aantal plekken, zoals de Amerikalaan en de Afrikalaan gevaarlijke situaties ontstonden. Bijvoorbeeld als de bus stilstond bij de halte op de Afrikalaan ter hoogte van basisschool De Bloktempel.

Nu blijkt ook het cijfers dat het aantal mensen dat gebruik maakt van stadslijn 9 niet is gestegen door deze maatregel, sterker nog het aantal is met 10 procent gedaald.
Na overleg met Hermes en provincie Noord-Brabant heeft onze gemeente besloten dat stadslijn 9 vanaf 2 juli dus weer officieel gaat rijden via de Afrikalaan – Aziëlaan – Australiëlaan – Gentiaanlaan.
Hierdoor worden kosten voor de nieuwe bushaltes in De Gentiaan uitgespaard en komen de haltepalen weer bij alle bushaltevoorzieningen in De Gentiaan te staan.


Afbeelding