Afbeelding
Foto:

Tegel eruit, plant erin!

Op zaterdag 22 april ruilen hovenier Bart Swinkels en boomkweker Wouter van de Oever uw tegel gratis om voor een plant. Met deze actie geven de groenondernemers aandacht aan het duurzaam inrichten van uw tuin. Door verharding te vervangen door groen, draagt u actief bij aan een betere flora en fauna, maar ook aan een duurzame afwatering van de tuin.

Zaterdag 22 april van 11.00 – 16.00 uur
Kiosk Kerkplein Son én
Pieter Breugelplein Breugel

Als u een tegel inlevert (maximaal 3 tegels per persoon) ontvangt u –zolang de voorraad strekt- een plant. U ontvangt ook de brochure Regenwater in de tuin. Daarin leest u hoe we in Son en Breugel samen werk maken van het gescheiden afvoeren van afvalwater van regenwater. Afvalwater hoort in het riool en gaat naar de waterzuiveringsinstallatie. Regenwater is al schoon en gaat via tuinen en straten direct naar de Dommel. Miljoenen liters water hoeven dan niet onnodig stroomopwaarts opgepompt te worden naar Eindhoven.

Er zijn vele manieren om uw regenwaterafvoer van de riolering af te koppelen en het water op een duurzame manier boven- of ondergronds af te voeren: via een regenton, grindkoffer of grindput, een infiltratiekrat, vijver of een zandvang. Bart en Wouter leggen u graag uit hoe u dat doet en wat verschillende oplossingen ongeveer kosten.

De actie van de hoveniers/kwekers wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Son en Breugel en recyclebedrijf Baetsen BV.


HTC Hockey sluit Sjors Sportief af met
de Paashaas

Zaterdag 15 april was de laatste van 3 geslaagde trainingen. Zowel jongens als meisjes hebben kunnen ervaren hoe leuk hockey is.

En ondanks dat deze keer het weer niet mee zat en het Paasweekend was begonnen, was de opkomst toch groot.
Er werden leuke oefeningen gedaan en er was natuurlijk tijd voor een partijtje. Met veel enthousiaste kinderen en trainers werd er veel geleerd. En om het Paasweekend in te luiden en Sjors Sportief gezellig af te sluiten, had de paashaas chocolade-eieren verstopt. Met een bekertje ranja smaakte dat heerlijk.
Hockey is leuk en gezellig…dat lijkt een prima conclusie!


Afbeelding
Afbeelding