Afbeelding
Foto: Lianne van Asperdt

Kienen in Oase,
al 60 jaar gezelligheid

Sinds de start van Oase bestaat er al kienen, elke woensdagavond om 19:30 uur. Het spel is eenvoudig; je hebt een kaart met nummers en de omroeper leest de nummers op die geheel willekeurig uit de machine rollen.
Is een rijtje vol of is de hele kaart vol dan heb je KIEN! De prijs is voor jou…. of toch niet. Soms zijn er meer mensen die op hetzelfde moment een KIEN hebben; dan wordt de prijs gedeeld.
Kienkaarten koop je bij aanvang van de avond. In Oase wordt de gehele opbrengst van de verkochte kienkaarten ingezet als prijzenpot, alles wordt dezelfde avond verdeeld. Dus komen er meer mensen kienen des te groter worden de prijzen. Kom kienen in Oase, en neem je familie en de buren mee. Het is extra gezellig en je kan nog meer winnen ook.
Maar vooral de gezelligheid staat voorop bij kienen in Oase, de koffie en thee zijn niet duur en er zijn lekkere snacks voor in de pauze. Er wordt volop gekletst en gekaart, maar wanneer het kienen begint is het muisstil.
Kom gerust een kijkje nemen en doe mee met kienen in Oase. Lekker ouderwets gezellig en mooie prijzen. We beginnen elke woensdagavond stipt om 19:30 uur, de zaal is open vanaf 19:00 uur.


KVB leden kregen hulp bij het maken van een paasdecoratie

De mooiste paasdecoratie is misschien wel het paasstukje dat zelf is gemaakt. De vrouwen van de Katholieke Vrouwen Beweging Son en Breugel schrijven zich dan ook ieder jaar massaal in voor deze creatieve avond.
Maar een beetje hulp is natuurlijk altijd welkom en dus kwamen Nicky van der Wijst en Maureen van Beuningen, die beiden bij bloemsierkunst Le Soleil werken, de dames helpen met het maken van de paasdecoratie.

Op de grote ronde tafels in de zaal van De Zwaan waren alle benodigheden zoals kransen, mos, eitjes, nestjes, vlindertjes, takken en vaasjes al door Nicky en Maureen klaargelegd. Eerst natuurlijk de gebruikelijke koffie of thee met wat lekkers erbij, waarna Nicky het woord nam en uit ging leggen wat de dames zouden gaan maken en hoe men dat vorm ging geven. De eerste stap was het bekleden van de krans met mos. Het mos werd met grote krammen vastgezet en al gauw bleek dat dat een stuk gemakkelijker ging als de krammen er schuin in werden geduwd. Vanuit deze basis mochten de vrouwen hun eigen versiering aan gaan brengen met het materiaal dat hen was gegeven. Men had twee voorbeeldpaasdecoraties ter inspiratie, maar de vrouwen mochten er hun eigen draai aangeven.

Er werd hard gewerkt en daar waar nodig hielp men elkaar. Nicky en Maureen gingen steeds alle tafels af en stonden de vrouwen bij met woord en daad. Hun hulp werd vooral op prijs gesteld bij het draaien van de dikke ijzerdraad om de hals van de fragiele vaasjes. De hele avond was goed doordacht en zeer gestructureerd opgezet waardoor na anderhalf uur werken de leden allemaal een prachtige paasdecoratie klaar hadden. Zoals gebruikelijk sloot men ook deze bijeenkomst af met het houden van een loterij ten bate van de feestkas. Volgend jaar bestaat de KVB alweer 65 jaar en dat is een feestje waard. Ondanks haar respectabele leeftijd gaat ook de KVB Son en Breugel met haar tijd mee en heeft sinds kort een website in de lucht. Je kunt alle informatie over de vereniging nu vinden op http://kvbsonenbreugel.nl


Clazien Dassen en Annie Warmoeskerken tijdens het maken van de paasdecoratie