Afbeelding
Foto:

Concert klassieke muziek 28 april
"Duo Vrieswijk - Toxopeus"

Op vrijdag 28 april wordt er weer een klassiek concert gegeven door het "Duo Vrieswijk - Toxopeus" Niet zoals eerder aangekondigd het "Rodion trio".
Het ensemble speelt voor u een gevarieerd klassiek programma (saxofoon en piano). Aanvang 15 uur.

Gelieve u aan te melden bij Astrid Groeneveldt, emailadres: zorg.sonenbreugel@zorggroepdelaren.nl
Gelieve tevens aan te geven of u voor een Cultuurpaspoort kiest; informatie hierover volgt verder in de tekst.
A.u.b. in de mail uw naam, adres, postcode, woonplaats en evt. emailadres te vermelden.
U kunt ook bellen via het algemeen telefoonnummer van Villa De Kleine Heide: 0499-215215

Onze concertruimte biedt plaats aan +/- 40-50 personen
Naast bewoners en familieleden zijn inwoners van Son & Breugel e.o. van harte welkom!

Cultuurpaspoort: "Vrienden van De Kleine Heide"
Vanaf dit concert is het mogelijk om een Cultuurpas: "Vrienden van De Kleine Heide" te ontvangen voor de concerten die in 2017 gegeven worden. Naast zes klassieke concerten komt de vocalgroup: "Just Us" een optreden geven op zondag 9 juli, aanvangstijd 15 uur.

Hieronder vindt u de link naar de concertdata voor 2017:
http://www.stichtingmuziekinhuis.nl/locaties/villa-de-kleine-heide

De kosten voor het Cultuurpaspoort zijn 100 euro, naast het bijwonen van concerten wordt u ook op de hoogte gebracht van exposities. (U ontvangt hiervoor een factuur van Zorggroep De Laren).
De opbrengsten uit het Cultuurpaspoort worden uiteraard weer gebruikt voor andere passende activiteiten in Villa De kleine Heide.
In verband met het aantal gasten dat we in onze ontmoetingsruimte kunnen ontvangen worden er maximaal 30 Cultuurpassen uitgereikt.
De kosten per concert zijn €20,00. Inbegrepen koffie/ thee, drankje/ hapje. (U ontvangt hiervan een factuur van Zorggroep de Laren).


Familie uit Son en Breugel start webwinkel

Henk en Liesje Smit-Thienpont zijn beide zelfstandig ondernemer en bij het ouder worden van de kinderen in hun samengesteld gezin, werden er steeds vaker vragen gesteld over het ondernemerschap. " De ondernemersvragen van de kinderen hebben er toe geleid dat wij het initiatief hebben genomen met z'n allen een bedrijf te starten".

Hoe verdien je nu een salaris, wat is winst, kan je er rijk van worden en waarom moet er belasting worden betaald? Al deze vragen hebben er toe geleid dat Henk en Liesje met hun vijf kinderen zich hebben laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel met de naam Oibibio. "

De medewerker van de Kamer van Koophandel had dit nog nooit meegemaakt. De kinderen moesten in de vensterbank plaatsnemen en er werd heel uitgebreid verteld wat er komt kijken bij het inschrijven van een bedrijf", zegt Liesje. " Een enorm leuk en leerzaam begin" sluit Liesje af.
De naam Oibibio is voor een groot aantal mensen een bekende naam. Het was begin jaren'90 een " Feelgood Centrum in het hartje van Amsterdam. Nu is Oibibio een webwinkel met fijne en eerlijke producten. De producten zijn door de ondernemers zelf uitgezocht. Een aantal producten en leveranciers zijn door hen bezocht.
Henk is een ervaren ondernemer en zijn ervaring brengt hij in het familiebedrijf. " Iedere twee weken hebben wij vergadering en wordt er gewerkt met notulen en een actielijst. Iedere vennoot heeft zijn eigen rol binnen het bedrijf" vertelt Henk. Vanuit de onderneming van Henk is een kleine financiering verstrekt om de eerste kosten te dekken. " De leenovereenkomst is door iedereen ondertekent en de vennoten weten precies waar ze aan toe zijn" vervolgt Henk.

Oibibio bestaat uit de volgende ondernemers: • Moby van Gool (13 jaar) • Neneh van Gool (14 jaar) • Pim Smit (15 jaar) • Floor Smit (16 jaar) • Charlotte Smit (18 jaar) • Liesje Thienpont (40 jaar) • Henk Smit (52 jaar) De webwinkel is te vinden op www.oibibio.nl ook is Oibibio op Facebook en Instagram aanwezig. Oibibio, leven en beleven!


30 jaar Zang en Vriendschap 't is Goed geweest

Na bijna dertig jaar houdt mannenkoor Zang en Vriendschap op te bestaan.
Nog één keer worden de krachten en de stemmen verenigd om te komen tot een concert. Een slotconcert om iedereen, partners, vrienden en sponsoren en andere belangstellenden, te bedanken voor hun bijdrage gedurende dertig prachtige jaren.

U wordt van harte uitgenodigd om bij dit laatste concert aanwezig te zijn. Het concert zal plaatsvinden op zaterdagavond 22 april, 20.00 uur in de Protestantse kerk aan de Zandstraat in Son.
De toegang is gratis en vanaf 19.30 uur heten wij u welkom met een kopje koffie met iets lekkers. Na afloop is er een drankje en een hapje en kunt u met ons terugkijken op 30 jaar Zang en Vriendschap.


Knutselmiddag, potjes pimpen!!!

Zijn er kids vanaf 8 jaar die in de saaie lange Meivakantie graag een middagje willen komen knutselen?
Op dinsdagmiddag 25 april gaan we van 14 tot 15.30 uur lege potjes versieren. En op dinsdagmiddag 2 mei van 14 tot 15.30 uur iets grappigs met spijkertjes en draad. Aanmelden per mail via info@Workshops-bijSas.nl. Geef duidelijk aan op welke middag je wilt komen. De kosten bedragen €7,50 per middag. Incl. ranja en een lekkere koek. Max. 15 kinderen per middag, wie eerst komt... Wil je een gaaf kinderfeestje plannen? Kijk dan zeker eens op www.Workshops-bijSas.nl!!


Pasen op basisschool De Stokland

Afgelopen woensdag 12 april heeft basisschool de Stokland alvast een fantastisch paasfeest gevierd. Voor de groepen 1-2 was er een super spannende speurtocht georganiseerd.

De kinderen hadden eerder die week zelf paaseieren geknutseld, door deze te volgen vonden de kinderen de weg naar twee Paashazen. Deze Paashazen hadden de hulp van de kinderen nodig. Er werden paaseieren gezocht en opgesmikkeld. In de groepen 3 t/m 8 werden er paasontbijtjes gemaakt voor elkaar. Giel en Linn uit groep 7 vertellen hier zelf wat over:
' De Stokland had op 12 april 2017 een lekker paasontbijtje. Iedereen moest wat lekkers maken voor een andere klasgenoot. Drinken kregen we op school. Alle klassen van de school hadden wat lekkers gekregen. Niemand had niks. Het was erg gezellig. Groetjes Giel en Linn uit groep 7 van De Stokland.'