SBC JO17-1 kampioen!
SBC JO17-1 kampioen! Foto:

Op 'Super Saturday' kon SBC JO17-1 afgelopen zaterdag kampioen worden in de 1e klasse. Daarvoor moest het nog wel minimaal gelijk spelen tegen concurrent Wilhelmina Boys JO17-1 dat voorafgaand aan de wedstrijd 6 punten minder had dan de thuisploeg. Met nog 2 wedstrijden te gaan, had SBC daarom genoeg aan een punt.

Door: Luc Ross

Om iets voor 13:00 uur was de tribune op Sportpark Schuttersheide al goed volgestroomd, toen de spelers van SBC het veld op kwamen. Met vuurwerk en (een gepaste hoeveelheid) rook werd meteen de inzet van de middag duidelijk: kampioen worden! SBC begon wat onrustig aan de wedstrijd, maar ook de bezoekers hadden daar last van. Wel waren de oranje-zwarten de sterksten in het begin van de wedstrijd en dat leverde ook kleine kansjes op. Na ongeveer een kwartier spelen resulteerde dat al in een schitterende goal vanaf de zijkant van het 16-meter gebied van Quinten Peeters. Met zijn linkerbeen vond hij via de binnenkant van de paal het net achter de keeper van Wilhelmina Boys. De vliegende start werd een kleine 10 minuten later nog eens bekroond toen Laurens Visscher vanaf de middenlijn aan een solo begon en de keeper vervolgens in de korte hoek verschalkte. Op 1/4e van de wedstrijd was het al 2-0 voor SBC en moest Wilhelmina Boys dus 3 keer scoren om het feestje van de thuisploeg te verpesten.
Na de rust was er wat druk van de Bestenaren. Al in de 53e minuut betekende dat ook de 2-1, waardoor de spanning weer helemaal terug was. De volle tribune en de trainers bleven de spelers echter maar aanmoedigen en met wat verse krachten kwam er nieuwe energie in het team van SBC. Ze kwam de moeilijke fase te boven en kon via Michiel Poelman zelfs de 3-1 maken. Na een schitterende aanval trof hij echter helaas de lat en zo bleef het spannend tot het einde.

De zenuwen namen toe bij iedereen met een SBC-hart. Toen de scheidsrechter na ruim 80 minuten voetbal voor het einde van de wedstrijd floot, was de blijdschap dan ook extra groot. Er werd gefeest op het veld, in de kleedkamer, de kantine en later ook op de platte kar. Nadat iedereen zich had gedoucht verzamelde het gehele team nog eens in het dorp, waar tot de late uurtjes van het terechte kampioenschap werd genoten.
De begeleiding van SBC JO17-1 wil alle supporters en zeker ook de spelers bedanken voor dit geweldige seizoen. Dankzij jullie inzet en enthousiasme hebben wij een seizoen gehad om nooit te vergeten!

Spelers SBC JO17-1: Jeremy van Fulpen, Daan Spanjaards, Lars Witlox, Bart van de Ven, Mark Rusch, Tjeerd van Belen, Matthijs Udo, Quinten Peeters, Stijn de Bruijn, David Mischke, Jamie Baars, Michiel Poelman, Laurens Visscher, Sjoerd Damen, Gijs Rovers, Guy van Wijk, Martijn Boerdijk en Jurian Verouden
Begeleiding SBC JO17-1: Maik Poetiray, Stan Vos, Roland Vos, Erit van Fulpen en Luc Ross