Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Hoe een knipperlicht in goud veranderde

Echtpaar van der Linden 50 jaar getrouwd
Op 19 mei 2017 is het 50 jaar geleden dat Janus van der Linden en Ria Verhoeven in het huwelijk traden op een mooie zonnige dag in mei 1967. De heer van de Linden, "zeg maar Janus, zo kennen ze me", is geboren en getogen in buurtschap Vressel en Ria in Olen. Beiden zijn opgegroeid op de boerderij.?Na hun huwelijk heeft Janus eerst jarenlang als vrachtwagenchauffeur gewerkt, daarna als melkrijder bij Campina en vervolgens tot zijn pensioen bij Waterschap de Dommel als rivierwerker.

Door: Arjen Strik

Zij hebben elkaar ontmoet in 1961 in een Danstent op de markt in Son. Janus: "We kregen verkering, maar het werd een echte knipperlichtrelatie. Het is in een paar jaar wel 10 keer 'aan en uit' geweest, ik werd er niet goed van." Ria valt hem in de rede: "Ja, ik was 15 toen we elkaar ontmoeten, dan weet je nog niet goed wat je wilt hoor."
Janus vertelt:" Op een gegeven moment heb ik haar ten huwelijk gevraagd. Nu moet je kiezen: Ja of Nee." Ria: " Ik heb toen 'Ja' gezegd en op m'n 21 zijn we getrouwd , ik heb er geen moment spijt van gehad, we passen perfect bij elkaar."
De eerste periode van hun huwelijk hebben ze in Olen gewoond, daarna 32 jaar aan de Vresselseweg en sinds ongeveer 7 jaar met veel plezier hartje Breugel. "Bij de Smit linksaf," lacht Ria. Het stel heeft 2 zonen en 4 kleinkinderen, twee jongens en twee meisjes. "Schrijf ook nog maar op dat ik het getroffen heb met twee schatten van schoondochters." Lispelt ze me toe.

Hebben ze nog liefhebberijen vraag ik. Janus geeft aan dat hij altijd hard gewerkt heeft, maar dat PSV zijn lust en zijn leven is, hij volgt alles. Ria vertelt dat ze wekelijks gaat zwemmen. Daarnaast fietst en wandelt ze met vriendinnen en ze is uiteraard oppasoma. "Maar we zijn echte huismussen en familiemensen, we hebben het fijn samen." zegt ze.
Zij zijn dankbaar voor het feit dat zij dit jubileum kunnen vieren. Het feestje wordt bekroond in de Vresselsehut met familie en goede vrienden. Een mooi stel, met alvast ook onze felicitaties van DeMooiSonenBreugelKrant.


Afbeelding