Afbeelding
Foto:

Topteams HTC Son 2000 maken zich op voor de beslissende speeldagen.

Afgelopen week speelde HTC weer mee in de voorjaarscompetitie van de KNLTB. De bovenste teams stonden er allemaal goed voor, als zij deze positie nog 3 weken vasthouden dan was het kampioenschap daar.

Op de zaterdag stond er voor het eerste herenteam een thuiswedstrijd tegen middenmoter de Hoef op het programma. Na een heerlijke speeldag stond hier 5-1 voor de Sonse heren op het uitslagenformulier. Met nog twee wedstrijden te gaan staan zij bovenaan in de overgangsklasse en is er een grote kans om weer naar de Eredivisie/Topklasse te gaan. Ook het eerste gemengde team komt uit in de overgangsklasse. Zij wonnen zaterdag met 4-1 en hebben komende zaterdag aan 2 punten genoeg voor het kampioenschap.

Op de zondag speelde dit keer de eerste 3 teams thuis. Het eerste team speelde thuis tegen laagvlieger NIP. Na twee keer 8-0 op rij was het spannend of dat dit keer weer zou gaan lukken. Ondanks een paar spannende potten wisten de toppers hun koppie er bij te houden en werd het ook nu weer 8-0 voor HTC. Volgende week staat de cruciale wedstrijd tegen Eeckenrode op het programma. Een 4-4 uitslag zal daar genoeg zijn voor het kampioenschap in de tweede klasse gemengd!
Het tweede team speelde zondag ook tegen een laagvlieger, al was het hierbij in de derde klasse. De dames en heren uit Best kwamen in de hoop wat punten af te kunnen snoepen van de koplopers, maar slaagden hier niet in. Het werd ook hier 8-0 voor HTC Son 2000. Ook bij het tweede team zal de wedstrijd volgende week bij Volley gaan om het kampioenschap.

Het derde team had het zwaarder te verduren, zij zitten dan ook in een loodzware poule in de derde klasse. De tegenstanders waren zondag Uden, die 2 punten onder HTC stonden ergens in de middenmoot. Helaas werd het 3-5, hierdoor komt Uden met HTC gelijk te staan en wordt het voor beide teams nog spannend of zij niet degraderen uit die poule.
Waar het derde team thuis tegen Uden mocht spelen, speelt het vierde team uit bij Uden. Het werd hier helaas 1-7 voor het team uit Uden, waardoor ook dit team nog volop aan de bak moet om te gaan handhaven. Het vijfde team speelde zondag uit bij Mierlo. Zij wonnen hier 5-3 en doen nog steeds goed mee voor de tweede plaats in die klasse.

Volgende week weer spannende potten, het wordt er op of er onder voor de teams uit Son!


Het Arabian Horse Weekend 2017

Het paard is het dier der dieren. Welk ander dier heeft bijvoorbeeld een hoofd, en benen? Maar het ene paard is het andere niet. Het paard der paarden is, zonder valse bescheidenheid en onbetwist, het Arabische paard. "De Arabier" is de basis van alle paardenrassen.

En binnenkort kunnen liefhebbers van dit edele ras, maar ook gewoon iedereen die nieuwsgierig is, dicht bij huis de Arabier beter leren kennen. Het puikje van de toppaarden uit de hele wereld is dan te bewonderen in Sint-Oedenrode. En de entree is gratis!
Op zaterdag 20 en zondag 21 mei wordt namelijk het veertiende Arabian Horse Weekend gehouden in Sint-Oedenrode bij Manege de Pijnhorst.

Het programma
Voor de liefhebbers: Op zaterdag 20 Mei start het evenement met de Aljassimya Farm Amateur Challenge. Aan de 15 hoogstgeplaatste voorbrengers / handlers (begeleiders) wordt aan het einde van het seizoen een 'Special Award' uitgereikt. In de middag zal er begonnen worden met de rubrieken onder het zadel waaronder ook Western rubrieken.
Op zaterdag na de middag begint het evenement met de Internationale C show en passeren enkele rubrieken de revue. De grote voorring, ofwel brede ingang tot de extra grote hoofdring, zorgt voor minder imposante indrukken bij de deelnemende paarden, en geeft ze rust. Er is een Internationaal jurykorps om alle klassen te beoordelen.
Om 15.00 uur start de organisatie met de nationale show, waar alleen deelnemers uit Nederland aan mogen deelnemen. Zij gaan strijden om de titel Best of Show.
Op zondag gaat het programma verder met de Internationale show. Daar wordt gestreden om de kampioenschappen met vooral veel jaarlingen. In de pauze wordt er getrakteerd op een demonstratie ( Kür op muziek ) van een van de beste amazones uit St-Oedenrode, namelijk Laura Petersen ( 25 jaar )met haar paard Dividend ( special D x Krack C, 9 jaar oud. De combinatie is opgeleid tot Prix St George niveau. Afgelopen zomer heeft de combinatie brons gewonnen in het Zz-licht en mee gedaan aan het Nederlands kampioenschap.
Na de pauze gaat het programma verder met de mooiste klassen. Hierna beginnen de Kampioenschappen. We eindigen met de bekendmaking van de Best of Show (dit is het mooiste paard van de gehele show). Dit jaar zijn er 220 inschrijvingen, vanuit een tiental landen van over de hele wereld.

Er is een uitgebreid strodorp waar van alles te zien en te koop is. Vele vrijwilligers zorgen voor het slagen van dit weekend. Kortom, er is één en al bruisend spektakel en entertainment voor zowel jong en oud met als middelpunt het Arabisch Volbloedpaard.
Voor meer informatie zie : www.arabianhorseweekend.nl.

Het parkeren is eveneens gratis op beide dagen. Het evenement vindt plaats bij Manege de Pijnhorst, Bremhorst 6 te Sint-Oedenrode.
Tot ziens op 20 en 21 Mei in Sint-Oedenrode bij Manege de Pijnhorst, in het hart van de Meierij!