Marc Marie
Marc Marie Foto: Tjitske Sluis

Nieuw programma Theater De Blauwe Kei op CHV Noordkade

Het programma van Theater De Blauwe Kei is bekend. De voorverkoop is gestart en het volledige programma is te vinden op www.blauwekei.nl. In september start het nieuwe seizoen op CHV Noordkade, de nieuwe locatie van het theater.

Het genre cabaret is dit seizoen goed vertegenwoordigd. Naast veel opkomend talent zijn er een groot aantal gevestigde namen te zien, waaronder Marc-Marie Huijbregts, Sara Kroos, Ali B en Jandino.

Daarnaast is aan toneelhelden geen gebrek. Zo weten Bram van der Vlugt, Jon van Eerd en Porgy Franssen hun weg naar Veghel te vinden.

Muziekliefhebbers kunnen genieten van onder andere Frank Boeijen en Trijntje Oosterhuis. Met The Pink Floyd project en The Johnny Cash roadshow staan diverse coverbands op het programma.

In het genre show zet Isabelle Beernaert ook dit jaar dans op de kaart. Paul Groot brengt de musical You're the top terug op de planken. Daarnaast is met Het Groot Niet Te Vermijden en Opvliegers 3: New York, New York humor en spektakel gegarandeerd.

Wie eens wat anders wil, moet zeker een kijkje nemen in het genre bijzonder. Hierin staan unieke, niet-alledaagse, nergens mee te vergelijken producties. Hotel Modern brengt op bijzondere wijze een hedendaagse stad tot leven en Marc de Hond leert zijn publiek om te gaan met angsten.

In seizoen 2017-2018 kunnen liefhebbers van modern circus hun hart weer ophalen. Gandini Juggling brengt verbazingwekkende jongleermoves en Strut en Fret brengen een onweerstaanbare cocktail van circus, live muziek en sexy humor.

Natuurlijk is ook aan de jeugd weer gedacht. Voor de jongste bezoekers staan onder andere de populaire kinderhelden Jip en Janneke op het programma. Het theater raadt aan om ook eens de kleine zaalproducties, zoals De GVR, te bezoeken.

Zoals ieder jaar is de voorverkoop onderverdeeld in drie periodes:
• Vrienden: 16 mei 23.00 uur – 19 mei 17.00 uur.
• Vroegboekers (4 of meer voorstellingen): 19 mei 17.00 uur – 22 mei 17.00 uur.
• Losse verkoop: vanaf 22 mei 17.00 uur


(KNOP)Torendag in Sint-Oedenrode op 21 mei

Op 21 mei 2017 vindt de 6de Torendag plaats, een dag met speciale aandacht voor de middeleeuwse torens en kerken in Peelland.
Voor de werkgroep activiteiten van De Knoptoren een mooie gelegenheid om de Knoptoren open te stellen voor bezichtiging én beklimming.

In de Middeleeuwen was Sint-Oedenrode hoofdstad Het Kwartier van Peelland,
de benaming voor een van de vier kwartieren van de voormalige Meierij van         's-Hertogenbosch, een onderdeel van het hertogdom Brabant.

De Knoptoren is op 21 mei van 13.00 – 16.00 uur open voor bezichtiging.
De toren is te beklimmen tegen een kleine vergoeding. Honderdvierenvijftig treden leiden u naar een letterlijk adembenemend uitzicht tot, bij goed weer, de Sint Jan in Den Bosch en Tilburg. Ook de kerk en het aangrenzende kerkhof zijn te bezichtigen. De toren is rond 1450 gebouwd en kerk, toren en kerkhofmuren zijn Rijksmonument. Van de oorspronkelijke grote kerk uit 1400 resten alleen de kerkhofmuren. De Knoptorenkerk is een Lodewijkskerkje. Met financiële hulp van Lodewijk Napoleon is ruim 200 jaar geleden de (kleinere) kerk herbouwd.

Doel van de Torendag is om de historie van deze unieke middeleeuwse kerklocaties in Peelland met hun bijzondere ontstaansgeschiedenis door te vertellen en te laten beleven. De kerktorens zijn een uitdrukking van de Gouden Eeuw van Brabant (14e -15e eeuw), in welke periode in onze kleine dorpen imposante kerken werden gebouwd. Van 13.00 tot 16.00 uur zullen 10 "Torenplaatsen" in Peelland hun Torendag activiteiten presenteren. Meer informatie kunt u vinden via de website www.kerkenindepeel.nl .

Komende maanden is De Knoptoren ook enkele zaterdagen open voor bezichtiging en beklimming nl. op zaterdag 27 mei, 3 juni, 24 juni, 1 juli, 8 juli.
Beklimming €2,00 per persoon, kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding gratis.
Zie voor actuele agenda www.knoptorenkerk.nl


Trijntje_Oosterhuis
You're the Top