Van rechts naar links: Judith Bevers – van Genugten,  Marianne Hubers en Roos Dortmans  - Hoorn
Van rechts naar links: Judith Bevers – van Genugten, Marianne Hubers en Roos Dortmans - Hoorn Foto:

Mathieu Dirven Koffieconcert

Met als motto : "Hoor ons Blazen!" wordt zondag 21 mei om 11:30 in Kasteel Henkenshage podium geboden aan vergevorderde, getalenteerde en bevlogen jonge muzikanten uit verschillende muziekverenigingen, opleidingen en ensembles van Meierijstad.

Gezien bij de Mathieu Dirven Koffieconcerten de lat best hoog ligt kunnen spelers die als solist of als ensemblespeler optreden een podiumwaardig programmaonderdeel brengen en kunnen wij u weer een zeer interessant programma aanbieden waarin spelers uit de Harmonie Nijnsel en uit fanfare NJA op trompet en hoorn, apart en in combinatie, te beluisteren zijn. De deelname vanuit Phoenix Cultuur bestaat uit een voor dit concert samengesteld blokfluitensemble. Deze spelers bereiden zich momenteel voor op deelname aan het door Phoenix Cultuur georganiseerde, Brabants Telemann Festival 23 t/m 25 juni a.s. http://www.tvschijndel.nl/index.php/laatste-nieuws/15576-brabants-telemann-festival-2017
Kom mee genieten en laat u verrassen door deze gedreven 'blazers'.

Zondag 21 mei 2017 om 11:30 uur in Kasteel Henkenshage in Sint- Oedenrode.
Entree: € 7,50 aan de kassa, kinderen en jeugd 3, Reserveren: cultureelplatform@kpnmail.nl
Organisatie: Cultureel Platform en Roois Kultuur Kontakt


Servaas en ambtsketen

Afgelopen zaterdag, 13 mei, waren de gezamenlijke parochies van Meierijstad bijeen in de Veghelse Sint-Lambertuskerk voor een feestelijke viering rond de nieuwe schutspatroon van Meierijstad: Sint-Servatius.

Met instemming van de bisschop, Mgr. De Korte, is de Heilige Servatius (of Servaas) gekozen tot patroonheilige van onze nieuwe gemeente.
Hoogtepunt van de viering was de zegening van de nieuwe ambtsketen van de burgemeester. Volstrekt uniek dat de start van een nieuwe gemeente kerkelijk zo gevierd wordt. Er is, zoals Deken Vincent Blom in zijn preek verwoordde, dan wel een formele scheiding tussen Kerk en staat, maar niet tussen Kerk en straat.

Naast de burgemeester, vertegenwoordigers uit de lokale politiek en de Meierijstadparochies, waren ook de zusters van Liefde uit Schijndel en de Franciscanessen uit Veghel met een mooie delegatie vertegenwoordigd. Datzelfde gold ook voor de aanwezigheid van de Vereniging 'Het Graf van Sint-Servaas' uit Maastricht.
Meierijstad is nu echt begonnen, onder Gods Zegen. Het motto van Sint-Servaas vormt daarbij een belangrijke inspiratiebron: 'Doe goed en kijk niet om'.


Zegening van de nieuwe ambtsketen van de burgemeester