Afbeelding
Foto: Joop de Haas

Montmartre in het Atrium van Berkenstaete

Oui, oui, ici Paris, klonk het vroeger op TV. In 'Retourtje Parijs' nam Hans de Cock de bewoners van Berkenstaete op 10 mei jl. mee naar de hoofdstad van Frankrijk.

Door: Arjen Strik

Hij bezong de bruggen van Parijs, de warme zon, de rode wijn en natuurlijk de liefde in liedjes die iedereen nog kent uit de hoogtijdagen van het Franse chanson. 'Nathalie', een grote hit van Gilbert Becaud werd lekker meegeneuried door de ca. zeventig aanwezige bewoners. Na de 'café au lait' werd al gauw 'du Vin et Pain' geserveerd aan de 'Vieilles' aanwezigen van Berkenstaete.

Hans de Cock zong ook liedjes die in het Frans én het Nederlands bekend zijn geworden en op het eind bracht hij de bewoners weer veilig terug in Son en Breugel. Hij heeft een authentieke stem en begeleidt zichzelf op accordeon en gitaar. Hij besloot met "Geef mij maar Amsterdam," de aanwezigen zongen mee: "Liever in Mokum zonder poen, dan in Parijs met een miljoen." Kortom een geslaagd optreden en een heerlijke stedentrip die goed in de smaak viel van het aanwezige publiek.

Retourtje Parijs is de eerste activiteit van Stichting Goud voor Oud. Van Alex Broks, eigenaar van AB Parts & Tools kreeg initiatiefneemster Nancy van Heeswijk bij de feestelijke opening van de stichting een cheque van 250 euro overhandigd ten behoeve van een activiteit voor ouderen in Son en Breugel. Nancy is zichtbaar tevreden over deze avond. "Binnenkort kom ik met groot nieuws over een nog een geweldige seniorenavond die we gaan organiseren," zegt ze geheimzinnig. A continue!


Run 4 Fun op 28 mei op Zonhove

Team SWZ Zonhove doet mee met de Samenloop voor Hoop in Best omdat kanker geen onderscheid maakt. Iedereen kan met kanker in aanraking komen: collega's, cliënten, vrijwilligers, familie en vrienden. Wij willen daarom samen beleven, meeleven en doorleven. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF organiseert team SWZ Zonhove ook dit jaar weer RUN 4 FUN op 28 mei.

De Run 4 FUN is een prestatieloop voor iedereen die het een leuke uitdaging vindt om zoveel mogelijk rondes (hard) te lopen op het mooie terrein van Zonhove. Om 11.00 uur kunnen kinderen en mensen met een beperking proberen in een half uur zoveel mogelijk rondes te lopen of te rijden (inschrijving minimaal 1,- ), om 12.00 uur zullen alle andere enthousiaste deelnemers aan de start verschijnen om een mooie prestatie in 1 uur neer te zetten (inschrijving 5,-).

Terwijl deelnemers proberen veel rondes te maken, zorgt SWZ Zonhove samen met cliënten, ook voor de nodige gezelligheid: onze catering zorgt voor koffie, thee , cake, smoothies en broodjes knakworst. Voor de kinderen staat er een grabbelton klaar en er is een marktkraam waarin produkten verkocht worden die gemaakt zijn door cliënten. Natuurlijk mag gezellige muziek op het terrein ook niet ontbreken. De opbrengst van deze actie komt geheel ten goede aan Samenloop voor Hoop, dus SWZ Zonhove hoopt op veel deelnemers en/of bezoekers tijdens deze Run 4 FUN.

Meer informatie is te vinden op https://www.facebook.com/zonhove. Doe je ook mee met de Run 4 Fun?


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding