zaterdag 20 mei

Reizen naar Australië & Nieuw-Zeeland.

Australië & Nieuw-Zeeland Zaterdag 20 mei presenteert Effting Reizen Australië & Nieuw-Zeeland. Laat u informeren en inspireren over een reis Down Under. Wij verzorgen de volgende presentaties: 10.00 uur Australië (oostelijk) 11.00 uur Nieuw-Zeeland Aanmelden: info@effting.nl o.v.v. aantal personen en presentatie(s) naar keuze. Toegang is gratis. Als u over een andere bestemming geïnformeerd wilt worden, dan laat het ons weten en wij plannen het in. Locatie: Effting Reizen, Elzentlaan 139, Eindhoven. www.effting.nl

"Unity" kapel speelt op de kiosk.

De kapel "Unity" zal op zaterdag 20 mei a.s. een optreden verzorgen op de Kiosk op het Kerkplein in Son. Zij spelen van 14.00 tot 16.00 uur een aantal nummers uit hun gevarieerde repertoire. Het optreden op de Sonse kiosk is gratis en gaat natuurlijk alleen door bij goed weer.

De "Kunst" van Bonsai.

Naar aanleiding van het 25 jarig bestaan van Bonsaivereniging "DE KEMPEN" organiseert deze in samenwerking met "KUNSTHUYS Best" in het weekend van 20 en 21 mei een jubileumtentoonstelling.
"KUNSTHUYS Best" Sonseweg 39, 5681 BH Best
Toegang is gratis, van 13.00 tot 17.00 uur

Dansavond met "Humphrey & Friends"

Dansavond met optreden van de Rock & Roll en Sixties band "Humphrey & Friends" in Zaal 'De Uitwijk', Gen. Pattonlaan 124, Eindhoven. Aanvang 20.00 uur; Toegang gratis.

zondag 21 mei

MC Greyhounds motortoertocht

Motortoertocht (vrij toegankelijk) met een bezoek aan Fort Asperen Vertrek: 10.30 uur Vanaf: Ekkersrijt 1012 Aanmelden: greyhounds@groeneveltmotoren.nl i.v.m. Rondleiding Fort Entree Fort: €4,- Voor meer informatie 0499-474666

Publieksdag waterschap op rioolwaterzuivering Eindhoven

Zondag Waterdag 21 mei: op reis naar de Dommel Waterschap De Dommel organiseert zondag Waterdag op de rioolwaterzuivering in Eindhoven. Van 11:00 tot 17:00 uur kan het publiek de reis van het water volgen tot het schoon genoeg is voor de rivier de Dommel.
Zondag 21 mei 11:00 – 17:00 Van Oldenbarnveltlaan 1 5631 AG Eindhoven Toegang: gratis Alle leeftijden
Meer informatie: www.zondagwaterdag.nl

IK ben verlaten

Op zondag 21 mei start de expositie van Myriam Merks uit Son en Breugel met de titel "IK ben verlaten". De gedachte achter deze expositie is de gevoelens die iemand met dementie heeft, in diverse foto's, de toeschouwer te laten voelen. Ieder foto heeft een klein "gedicht" erbij, die het beeld van de foto kracht bij zet. Zondag 21 mei Opening: 13.00 uur en je kunt binnen lopen tot 17.00 uur. Plaats: Sint Petrus Banden Kerk, Kerkplein 5, 5691 BB Son De toegang is gratis.

Open DAG Muziek & Dans bij Key4Music

Heb jij ook zin om zelf muziek te gaan maken of te gaan dansen? Of wil je je kind graag laten kennismaken met muziek en/of dans?
Kom dan naar de open dag in Best aan de Zandweg 9. De speciale OPEN DAG is op 21 mei van 13.00-17.00 op de locatie in Best. Voor de locatie in Son&Breugel is de Open Dag in september. Dus kun je niet wachten? Iedereen is van harte welkom!
Key4Music & Dans-à-Lon, Zandweg 9 in Best info@key4music.com website muziekschool: www.key4music.com website dansschool: www.dansalon.nl

De "Kunst" van Bonsai.

Naar aanleiding van het 25 jarig bestaan van Bonsaivereniging "DE KEMPEN" organiseert deze in samenwerking met "KUNSTHUYS Best" in het weekend van 20 en 21 mei een jubileumtentoonstelling.
"KUNSTHUYS Best" Sonseweg 39, 5681 BH Best
Toegang is gratis, van 13.00 tot 17.00 uur

donderdag 25 mei

Fietstocht heemkundekring Son en Breugel.

Op Hemelvaartsdag donderdag 25 mei a.s. organiseert de Heemkundekring Son en Breugel een fietstocht in de groene omgeving van Son en Breugel. De tocht met een lengte van ongeveer 30 kilometer gaat over mooie, deels onbekende, fietspaden en wegen waarbij af en toe de aandacht gevestigd zal worden op heemkundig interessante plekjes. Houd er wel rekening mee dat sommige paden niet bestraat zijn!
Starten tussen 13.00 en 14.00 uur vanuit de Heemkamer in het Oude Raadhuisje aan de Markt 1 te Son. Deelname is gratis voor leden van de Heemkundekring Son en Breugel, overige deelnemers betalen € 2,00 per persoon en dat is inclusief consumptiebon die aan het einde van de tocht te besteden is in Den Bauw in Breugel.
Wij nodigen u van harte uit om aan deze fietstocht deel te nemen.

Op Hemelvaartsdag The Vitals op de kiosk

Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei treden twee leden van de The Vitals op in Son op de kiosk. Zij maken muziek van 15.00 tot 17.00 uur. Onder de noemer "Two of The Vitals" traden Sonnenaar Pieter v.d.Boom en Theo Bell al eerder met veel succes op in Son. Zij spelen vooral muziek uit jaren zestig. Beiden zijn lid van de Eindhovense Sixtiesband "The Vitals". Het duo speelt klassieke stukken op de gitaar maar ook nummers van The Shadows, The Beatles en Dire Straits. Ook voor dit optreden geldt uiteraard dat de toegang gratis is en dat het alleen doorgaat bij goede weersomstandigheden .

zaterdag 27 mei tot zaterdag 27 mei

Open Dag van After All Vakopleidingen Bloemschikken

Zaterdag 27 mei 2017 van 13.00-17.00 uur
Open Dag van After All Vakopleidingen Bloemschikken in De Schakel in Budel-Dorplein. GRATIS toegang, GRATIS parkeren en GRATIS demonstraties bloemschikken. Natuurlijk ook veel persoonlijke informatie over cursussen en opleidingen bloemschikken. Extra: demonstratie onlineBloemschikken!
Adres: St. Barbaraweg 1, 6024 AR Budel-Dorplein. Informatie 0495 - 769 000 of op www.afterall.nl.