Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Vishandel Pelk schenkt 700 euro De Steenuijl in Son en Breugel

Volendammer Vishandel Pelk organiseerde zaterdag 13 mei op het Raadhuisplein een Visproeverij en een BBQ demonstratie voor belangstellenden.
Egbert Nillissen bekend van BBQ-Team 'de Daltons' verzorgde een spetterende demonstratie hoe je smakelijk en veilig vis kunt barbecueën. En er was passende muziek verzorgd door accordeonist Rob des Bouvrie.
Vishandel Pelk staat bekent om hun vindingrijkheid als het gaat om de visproducten die zij verkopen. Altijd weer komen er de meest lekkere en verrassende visgerechten uit de keuken van Pelk.

Maar ook met het feit dat er sinds 2016 geen gratis plastic tasjes mogen worden meegegeven aan klanten zijn zij zeer creatief mee omgegaan. Klanten die toch graag een plastic tas willen hebben betalen daarvoor 10 cent. Maar het bedrag dat zij daarvoor betalen gaat niet in de kassa van Pelk maar naar een goed doel. Eenmaal per jaar maakt Kees Muhren van Vishandel Pelk bekend welke stichting, persoon of organisatie het bedrag in ontvangst mag nemen.

Dit jaar was het De Steenuijl , een dagvoorziening mensen met dementie. De Steenuijl wordt professioneel geleid door Simone den Uijl en Ramon Haan. Ook zijn zij de oprichters van stichting 2019 De stichting heeft als doel om dementie uit de taboesfeer te halen en een dementie vriendelijke omgeving te creëren.

Het totaal bedrag van de actie is uiteindelijk €700, - geworden. Dit bedrag werd aflopen donderdag 18 mei overhandigd door Kees en Esther van vishandel Pelk aan Simone en Ramon van De Steenuijl
Zo blijkt maar weer dat ondernemers een belangrijke steun zijn voor veel stichtingen, clubs en verenigingen.


Mooi rechtgezet

Per abuis is de uitslag van de pub quiz in 't Hart van Son vorige week niet geplaatst in onze uitgave , onze excuses hiervoor aan de deelnemers. Vandaar alsnog deze plaatsing.
Donderdag 11 mei werd weer de maandelijkse pub quiz gehouden in 't Hart van Son. Er werd weer fel gestreden voor de eerste plek en na diverse rondes stonden alle teams qua punten erg dicht bij elkaar. Maar na een aantal rondes verder, bleek toch het team " Merel doet niet mee " het sterkste te zijn en ging met de eer strijken en werden winnaar met een hoge puntenscore.
De volgende pubquiz is op donderdag 8 juni en inschrijven kan vanaf 20.00 uur het inschrijfgeld bedraagt € 3,00 per persoon. Een team bestaat uit minimaal 2 personen en maximaal 5 personen.
tot ziens in " t Hart van Son.


Afbeelding