Afbeelding
Foto:

Vrouw Aktief lid
van Nederlandse Vrouwenraad

Op zaterdag 20 mei gingen 4 bestuursleden van de Sonse vrouwenvereniging Vrouw Aktief richting Den Haag om zich officieel aan te melden voor het lidmaatschap van de NVR – de Nederlandse Vrouwenraad.

Sinds het zelfstandig voort zetten van de vrouwenvereniging vond het huidig bestuur het een gemis dat men nergens meer bij hoorde, zoals eertijds bij de KVO en zodoende ook niet als bestuur ergens op terug kan vallen qua feedback met andere vrouwenverenigingen op zijn tijd.

De NVR is een koepelorganisatie waar toe nu ruim 50 vrouwen organisaties lid van zijn. Om hier lid van te kunnen worden diende het Vrouw Aktief bestuur eerst na een kennismakingsgesprek, bij het NVR bestuur een introductietekst van haar vereniging neer te leggen.
Na goedkeuring werd een Powerpoint presentatie verwacht voor de Algemene Vergadering die afgelopen zaterdag werd gehouden in Den Haag. Deze presentatie werd gemaakt en gehouden door de vicevoorzitter van Vrouw Aktief, Gertrud van der Lee.
Na deze uitstekende presentatie werd Vrouw Aktief aangenomen als nieuw lid van NVR onder handgeklap. Een andere vrouwenvereniging die eerder haar presentatie hield, werd ook aangenomen als nieuw lid, en een derde had alle spullen nog niet op orde en deze werd verschoven naar de volgende vergadering.
Al met al een succesvolle reis richting Den Haag deze zaterdag!


Basisschool Zomerspektakel

Dit jaar houdt Jongerencentrum Oase voor de zesde keer het Basisschool Zomerspektakel op het Oranjeveld aan de Wilhelminalaan in Son.

Op zaterdag 8 juli beginnen we tussen 10.00 en 13.00 uur met verschillende spelletjes en luchtkussens voor de kinderen uit groep 1 t/m 4. De kinderen kunnen zich laten schminken en ze kunnen knutselen. Daarnaast is er gratis ranja te verkrijgen voor alle kinderen.
Om 14.00 uur starten we met de zeskamp voor de kinderen uit groep 5 t/m 8. Zij gaan in groepjes van 5 of 6 kinderen de strijd met elkaar aan op bijvoorbeeld de stormbaan, een bounce kussen en nog vele andere spectaculaire spellen en luchtkussens.
Deelname is gratis en er zijn ook dit jaar weer mooie prijzen te winnen. Voor de middag maakt ieder team een eigen joker, deze kunnen ze tijdens een van de spellen inzetten en ook de leukste joker levert een prijs op.
Aanmelden kan vanaf nu door een mail te sturen naar: zomerspektakel@jc-oase.nl.
Inschrijven kan tot 1 juli.

Mochten er ouders of tieners zijn die ons willen helpen tijdens deze dag, stuur dan een mail naar: zomerspektakel@jc-oase.nl. Alle hulp is zeer welkom.

We hopen iedereen 8 juli op het Oranjeveld te zien voor een sportieve prestatie.


Collecteweek Epilepsiefonds start dit jaar op 29 mei

In de week van 29 mei tot en met 3 juni vindt de jaarlijkse collecte voor het Epilepsiefonds plaats. Epilepsie is een aandoening die zich uit in de vorm van aanvallen. Deze aanvallen ontstaan door een plotselinge, tijdelijke verstoring van de elektrische prikkeloverdracht in de hersenen. Er zijn veel verschillende soorten aanvallen; ook zijn er veel verschillende oorzaken van epilepsie.

Met de opbrengst van de collecte kan onder andere verder wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en behandeling van epilepsie worden gedaan. Daarom komen de collectanten in de week van 29 mei voor een vrijwillige bijdrage aan de deur.

Extra collectanten zijn van harte welkom! Een uurtje van uw tijd kan voor veel mensen met epilepsie het verschil maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cees Verschure, tel. 06-34320762.