Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Vrienden Blauwe Kei maken kennis met CHV Noordkade en nieuwe programma

Op dinsdagavond 16 mei maakten alle Vrienden van Theater De Blauwe Kei kennis met de nieuwe locatie van het Veghelse theater: CHV Noordkade. Tijdens de jaarlijkse Vriendenbijeenkomst waar de Vrienden traditiegetrouw als eerste het nieuwe theaterprogramma te zien krijgen, konden zij meteen de sfeer proeven van de locatie aan de Verlengde Noordkade.

Na een ontvangst in de Afzakkerij en een welkomstwoord van Wilco Jansen (bestuur De Blauwe Kei), Martien van den Hoven (voorzitter Stichting CHV) en comédienne Christel de Laat, maakten de Vrienden in vier groepen een ontdekkingstocht door de gebouwen en over het terrein aan de Noordkade. Onderdeel van de tour waren drie korte optredens. In twee van de toekomstige kleine zalen (het Magazijn en de Podiumzaal) stonden poppenspeler Fred Delfgaauw en cabaretier Martijn Kardol. Op de bouwplaats van de toekomstige grote zaal konden de Vrienden genieten van jongleur Pieter Visser of circusgezelschap Trio Satchock. Op een vierde locatie kregen de Vrienden een programmapresentatie over het nieuwe theaterseizoen.

In 2009, toen werd gesproken over een mogelijke verhuizing van De Blauwe Kei naar CHV Noordkade, werd de Vriendenbijeenkomst ook op het CHV terrein georganiseerd. Destijds om iedereen al kennis te laten maken met deze verrassende en inspirerende plek; een voor Veghel uniek terrein, rijk aan geschiedenis en cultureel erfgoed. Dit jaar is de Vriendenbijeenkomst hier georganiseerd omdat de verhuizing een feit is. In september start het nieuwe seizoen van het Veghelse theater op CHV Noordkade.

De bijna 300 Vrienden die aanwezig waren konden ervaren dat het terrein sinds 2009 een ware metamorfose heeft ondergaan. De Theaterzaal wordt in januari 2018 opgeleverd en dan starten de grote zaal voorstellingen, maar tot die tijd is er genoeg te beleven bij De Blauwe Kei met onder andere 35 voorstellingen in de bestaande kleine zalen en vier Uitwedstrijden (voorstellingen in andere theaters). De Vrienden waren aangenaam verrast en vonden de avond origineel en een mooie ervaring.

Met de Vriendenavond is de voorverkoop van theaterseizoen 2017-2018 officieel gestart. Het volledige programma is te vinden op www.blauwekei.nl. Zoals ieder jaar is de voorverkoop onderverdeeld in drie periodes: de Vrienden konden tot 19 mei met voorrang reserveren. Vanaf 19 mei 17.00 uur kunnen Vroegboekers (4 of meer voorstellingen) kaarten bestellen en vanaf 22 mei start de losse verkoop.