Afbeelding
Foto:

OLAT Dauwtraptocht naar de Heilige Eik zondag 28 mei

De eerste editie van het Dauwtrappen naar de Heilige Eik, georganiseerd door Olat i.s.m. Dinercafé 't Kroegske, telde in 2016 114 deelnemers die vanuit 4 verschillende locaties naar Oirschot liepen. De reacties waren positief dus de organisatie is vol enthousiasme gestart met de organisatie van de tweede editie.
De dauwtrap traditie naar de kapel van de Heilige Eik is vanuit wandelsportvereniging OLAT in samenwerking met Dinercafé 't Kroegske nieuw leven ingeblazen op de laatste zondag van mei. Er kan gestart worden vanaf 4 startlocaties in dorpen in de regio. Vandaar uit wandel je naar de kapel van de Heilige Eik en wandel je door naar Dinercafé 't Kroegske in Oirschot.
De startlocaties zijn horecagelegenheden in Esbeek (Schuttershof), Oerle ('t Dorpsgenot), Haaren (De Michel) en Boskant (De Vriendschap). Er kan gestart worden tussen 6.00 uur en 9.00 uur. Men kan individueel starten of in een groepje met vrienden, familie of bekenden.

Er zijn 4 mooie routes uitgezet, die ongeveer 20 km. lang zijn. Daarnaast zijn er dit jaar ook routes voor de terugtocht uitgezet van ongeveer dezelfde lengte. Onderweg is voor elke tocht een caférust ingepast en bij de kapel is een OLAT verzorgingspost. De routes worden niet bepijld, maar hebben een routebeschrijving. Bij de Kapel van de Heilige Eik kun je bijkomen van de wandeling bij de OLAT-verzorgingspost en natuurlijk een kaarsje aansteken. Daarna is het nog enkele kilometers lopen naar Dinercafé 't Kroegske, waar ruim gelegenheid is om bij te komen en een hapje en een drankje te nuttigen.
Het vervoer kent verschillende mogelijkheden: Je kunt natuurlijk gewoon terug lopen als je nog zin, conditie en energie over hebt. Je kunt ook je eigen ophaalservice regelen. Daarnaast bieden wij als organisatie een wegbrengservice en een terugbrengservice met de huifkar of minibus!

De wegbrengservice houdt in dat je 's morgens in Oirschot/Spoordonk bij 't Kroegske opstapt en met de huifkar of minibus naar één van de startlocaties gebracht wordt. Deze wegbrengservice vertrekt om 6.30 uur en om 8.00 uur. De terugbrengservice houdt in dat je vanaf 't Kroegske met de huifkar of minibus teruggebracht wordt naar je startlocatie. Deze terugbrengservice vertrekt op 12.00 uur en 14.00 uur. De minibus gaat vaker. Deelname is 2,50 Euro. De vervoerservice kost 5 euro p.p.
Voor meer informatie en inschrijven ga naar www.OLAT.nl of kun je mailen naar dauwtrappen@olat.nl.


Grote 2e handsmarkt in Boxtel

Vogelvereniging Vogelvreugd - Ons Ideaal Boxtel gaat op zondag 25 juni a.s. wederom een Grote
2e Hands-Markt organiseren op het buitenterrein van Gemeenschapshuis "de Rots" Nieuwe Nieuwstraat 7 te Boxtel. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur.
Zoals afgelopen jaren is gebleken zal dit weer een groot aantal bezoekers naar deze markt trekken.
Wij willen u nu al de gelegenheid geven om een of meerdere kramen te reserveren voor deze markt.
Wat kost het: € 20.00 per kraam (afm. 4.00 x 1.00 meter)
Bij reservering van twee of meer kramen (maximaal drie kramen) betaald u € 17.50 per kraam.
Vanaf 8.00 uur staan de kramen inclusief dekzeil voor u gereed om in te richten.
Aanmelden kan tot zaterdag 17 juni 2017. Wees er snel bij vol is vol (maximaal 100 kramen)
Na betaling van het totale bedrag wordt het aantal kramen voor u gereserveerd.
Voorkeur voor een plaats, alleen na overleg met de organisatie.
Alle niet verkochte spullen dienen na afloop door u te worden meegenomen en de kraam en omgeving dienen netjes te worden achtergelaten.
Voor meer inlichtingen kunt u bellen met 0499-395181 (na 19.00 uur) of 0411-677292.
E-mail: jan@onsideaalboxtel.nl