MAF centrum

Wethouder Visser kan tevreden zijn : Hij heeft zijn fiat binnen met de helft plus een stem, zijn MAF centrum te bouwen .
Hoe competente raadslieden hun goedkeuring kunnen geven op zo'n slecht gemotiveerd voorstel is onvoorstelbaar.
Wat deugt er allemaal niet:
- de bouwkosten liggen niet vast ( oa aanneemsom, meer en minderwerkverrekening)
- deugdelijke exploitatie-rekening ontbreekt
- gebruikers hebben nergens voor getekend, ontbreken
- nu pas realiseert men zich toekomstige parkeerproblemen, die de leefbaarheid van het centrum en middenstand ernstig zullen schaden
en waarvoor de burgers uiteraard op termijn ook nog eens gaan betalen.
- weigering van B@W om zich deugdelijk op de hoogte te stellen van de mening van de burgers dmv een refendum, ipv wat stoomafblaasbijeenkomsten
waarvan zij zelf bepalen wat de gek ervoor wil geven.
- de hele filosofie van besluitvorming deugt niet:
Naargelang er meer belangen mee gemoeid zijn , zou een bestuur terughoudender moeten zijn, besluiten te nemen op basis van " de helft plus een stem", onder het mom van
"U hebt deze raadsleden gekozen, zij vertegenwoordigen u". Dat is nu juist de grote vraag wie vertegenwoordigen deze Dorpsliberalen nou eigenlijk?
En is het niet onverantwoord om zó zulke verregaande besluiten te nemen.? Een referendum had tenminste enige verheldering kunnen scheppen.
Hoe competent zijn raadsleden die dit soort slecht gefundeerd gedram blijven steunen?
Tot nu toe is het nog volstrekt onduidelijk wat hieraan ten grondslag ligt behalve megalomanie van Visser c.s en plucheplakkerij van collaborerende ( ipv controlerende) raadsleden .

Of hier sprake is van een pyrrusoverwinning van meneer Visser c.s. zal de toekomst uitwijzen. Wij, met zijn allen, zullen de prijs betalen voor het gehannes van" de helft plus één" die pretendeert ons te vertegenwoordigen. Konkreet direkt ,door tekorten die ongetwijfeld ontstaan aan te vullen met supplementaire begrotingen en parkeerheffingen , indirect door versluierde WOZ / gemeentebelastingen te verhogen door oppompen van "marktwaarden" van onroerend goed , zonder ook hier enige terughoudendheid, die een goed bestuur zou sieren, te betrachten.
Als lokkertje voor wegblijvende gebruikers voor zijn MAF centrum speelt Visser nu al met subsidie voorstellen ? Dat is natuurlijk een wassen neus want zodra iedereen hoog en droog zijn intrek in dat MAF centrum heeft genomen, let niets hem om die ook weer af te schaffen onder het mom van "de gebruiker betaalt", met als gevolg een te voorspellen wegkwijnend verenigingsleven.
Ook is helemaal niet duidelijk in hoeverre dit alles mede is ingegeven door as annexatie door Nuenen of Eindhoven.?
En van een zgn netwerkgemeente ( caliber Waalre) is ook niets positiefs te verwachten, ofschoon iets dergelijks wel mooi in het straatje van de Dorpsliberalen (zoek het zelf maar uit mentaliteit) zal passen.?
Zoals het nu gaat is zelfs het wegstemmen van deze raad in 2018 geen echte oplossing, er is iets goed mis met de bereidheid van bestuur deugdelijk verantwoording af te leggen en voorgenomen besluiten beter te motiveren. Dat zou beter moeten kunnen en is hoog nodig want mensen zijn méér dan dan stemvee, althans dat zou zo moeten zijn.Dit soort "democratie" werkt niet.
In hoeverre nog algemene belangen worden nagestreefd landelijk en lokaal, is ook steeds diffuser.
Mvrgr
W.Zwetsloot