Afbeelding
Foto:

Food Festival de Es in Haaren

Op zondag 18 juni vindt de derde editie van Food Festival de Es plaats. Een gezellig festival waar het goede eten centraal staat; genieten van een hapje en drankje op de plek waar het groeit. En dit onder het genot van live muziek van jong talent. Behalve lekker eten en gezellige muziek zijn er interessante workshops en rondleidingen over de idyllische Tuinderij de Es aan de rand van het dorp Haaren. Toegang voor het festival is gratis.

Ongeveer 10 lokale food-ondernemers verzorgen heerlijke hapjes. Joost van Roosmalen van d'n Ark bakt hamburgers op de Green Egg. Culina Flamma uit Oisterwijk maakt ter plekke heerlijke pizza's. Proef de honingcake van de huis-imker van Tuinderij de Es met een kopje koffie van de barrista Moving Coffee, geniet van een heerlijke soep van de dames van Soeplokaal, of een sapje van Sophie.
Doe mee met een van de inspirerende workshops deze dag, sluit aan bij een rondleiding door de tuin of ga gewoon even lekker ergens in het gras liggen. Collega bedrijf 'het Kruidenrijk', aan de overkant van de weg, heeft ook open dag. Voor de kinderen zijn er tal van (creatieve) activiteiten, zoals hutten bouwen of knutselen met voorwerpen uit de tuin.

Bijzondere locatie
Het festival vindt plaats op zondag 18 juni tussen 12 en 20 uur op Tuinderij de Es, Eind 19c in Haaren. Dit is een bijzondere plek waar al 35 jaar heerlijke biologische groente, fruit, kruiden en (eetbare) bloemen worden geteeld en waar mensen met een zorgvraag worden begeleid. Het Food Festival de Es in Haaren is 100% biologisch, met heerlijk eten en drinken, toffe muziek, leuke mensen en veel gezelligheid. De organisatie heeft de beste food-ondernemers uit de streek kunnen strikken en is druk bezig met de line up van muzikanten. Kom met de hele familie, er zijn leuke activiteiten voor jong en oud. Het festival wordt geheel gerund door vrijwilligers en de opbrengst komt ten goede aan de zorgfaciliteiten van zorgtuinderij de Es.

Ondersteuning Het Groene Woud
Het Groene Woud hecht veel waarde aan gezond en duurzaam voedsel en ondersteunt daarom Food Festival de Es. Haaren is een van de gemeenten in Het Groene Woud; het Nationaal Landschap in de stedendriehoek 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. Stad en land lopen hier naadloos in elkaar over en bijzondere natuur, karakteristiek landschap, cultuur en vermaak staan garant voor een aangenaam dagje uit. Bourgondische gastvrijheid voert de boventoon, waar je ook komt. Het Groene Woud verrast en is altijd dichtbij, gewoon bij jou om de hoek! En dat geldt ook voor Food Festival de Es. Houd de website van het festival goed in de gaten http://tuindees.nl/food-festival-de-es en het evenement Food Festival op de facebookpagina van Tuin de Es


De Roostenzangers zoeken projectleden

Op 28 oktober 2017 geeft het Eindhovens Gemengd Koor "De Roostenzangers" een bijzonder concert dat in het teken staat van 500 jaar Reformatie (op 31 oktober 1517 spijkerde Maarten Luther zijn vijfennegentig stellingen aan de deur van de Slotkerk in Wittenberg).
Componisten zoals J.S. Bach, Heinrich Schütz, George Philippe Telemann, Felix Mendelssohn Bartholdy en Gabriel Rheinberger komen hierbij aan bod.

Projectleden
Liefhebbers van deze mooie muziek worden van harte uitgenodigd om op projectbasis aan dit concert deel te nemen, vooral sopranen, tenoren, baritons en bassen. Alten worden gezien de stemverhoudingen binnen het koor alleen nog in uitzonderingsgevallen toegelaten.

Open repetitie 1 juni
Het koor houdt op donderdag 1 juni van 20.00 uur tot 22.30 uur een open repetitie in het Wijkcentrum Fab28, Fabritiuslaan 28 te Eindhoven om belangstellenden geheel vrijblijvend kennis te laten maken met het repertoire, de dirigent en de leden van De Roostenzangers en het nieuwe project.

Nadere informatie over het koor en het project vindt u op http://roostenzangers.dse.nl.


Voorlichtingsmiddag Vrijmetselaarsloge
"Licht en Vrijheid"

Op zaterdag 10 juni 2017 houdt Vrijmetselaarsloge "Licht en Vrijheid" een "middag voor belangstellenden".
Misschien loopt U al enige tijd met de gedachte dat U wel wat meer van de Vrijmetselarij zou willen weten of wellicht gaat Uw belangstelling al verder dan dat?

U bent in ieder geval, zonder enige verplichting, met Uw partner van harte welkom op onze algemene voorlichtingsmiddag over de Vrijmetselarij, die wordt gehouden van 13:00 tot 15:00 uur in ons Logegebouw, Potgieterstraat 41 te Eindhoven, postcode 5615 GC. Het Logegebouw is geopend vanaf 12:30 uur.

Programma:
1. Een inleiding van de voorzitter, met uitleg over de beginselen van de Vrijmetselarij.
2. Het beantwoorden van Uw vragen door de aanwezige leden.
3. De mogelijkheid om een persoonlijk gesprek te voeren met één of meer leden.
4. Het geheel wordt afgesloten met een drankje.

U kunt zich aanmelden voor deze middag bij de secretaris van de Loge:
secretaris.loge141@vrijmetselarij.nl / 06-209.37.258

Wij hopen U op deze middag te mogen verwelkomen.