Iris van Nuland
Iris van Nuland Foto:

RTL4 superkid in Best

Op vrijdag 2 juni om 20.00 uur zullen symfonie orkest best samen met kamerorkest muzelinck werken van o.a. mozart, brahms, bruch en dvorák uitvoeren in 't tejaterke in Best."

"Het Symfonie Orkest Best heeft tot doel amateurmusici uit de regio met elkaar te verbinden en te stimuleren in de muzikale omgeving. Op 20 maart jl. hebben Valerie Vermeer en Mirjam Verbist getekend bij notaris Van Luijn en zodoende is het symfonieorkest officieel een vereniging geworden.

Voor het komende concert is het een samenwerking aangegaan met het kamerorkest Muzelinck uit Oss dit alles o.l.v. Ad Verspaandonk.

Beide orkesten begeleiden in dit concert de jonge talentvolle violiste Iris van Nuland (15 jaar), winnares van RTL4 programma Superkids 2017, met het vioolconcert van Max Bruch. Ook vindt de première plaats van "Welkom to Kalevala", een compositie van Ingmar Jansen, de 17- jarige trombonist uit Best die zich al zeer verdienstelijk met het componeren bezighoudt. Naast deze werken kunt u een mooi en afwisselend programma verwachten.

Kaarten à EUR 5 zijn verkrijgbaar aan de zaal, of dagelijks tussen 14.00 en 17.00 uur bij CultuurSpoor Best; ook kunnen ze vooraf besteld worden via info@symfonieorkestbest.nl."


Open ochtend
"Zingen voor je Leven."

Vrijdag 2 juni organiseert "Zingen voor je Leven" regio Eindhoven een open ochtend.
"Zingen voor je Leven" is een koor voor iedereen die op één of andere manier met kanker te maken heeft (gehad). Dat kan zijn als patiënt, mantelzorger, familie, vriend of nabestaande.

Het koor komt eens per 14 dagen bij elkaar in een sfeervolle ruimte in het centrum van Eindhoven. De ochtenden beginnen met wat stem-en lichaamsoefeningen. Na een gezellige pauze wordt er volop gezongen o.l.v een professionele dirigent. We zingen liederen "overal vandaan." Ochtenden van plezier, ontmoeting, herkenning en heerlijk je geluid laten horen, voelen dat je leeft.
Bij Zingen voor je Leven kan iedereen meedoen. Zangervaring is niet nodig. Plezier in het zingen en samen zijn, daar draait het om! En zo laten we onze mooie, krachtige klank ontstaan.

Kom meezingen en de sfeer proeven. Kom je laten horen.
Je bent van harte welkom!

Vrijdag 2 juni van 9.30 tot 12.00 uur
Dommelhoefstraat 1a Eindhoven
Voor informatie en aanmelding: zingenvoorjeleveneindhoven@gmail.com

Zingen voor je Leven Eindhoven is onderdeel van een landelijk korennetwerk,
www.zingenvoorjeleven.nl


Pop-up Gelukscafé in Eindhoven

Het COM aan de Stratumsedijk 57 in Eindhoven geeft op 17 juni onderdak aan een pop-up Gelukscafé. Op 17 mei van 11.30 tot 15.30 uur kunnen belangstellenden aanschuiven aan gelukstafels voor ontmoetingen en gesprekken. Geluksbrengers van het Apostolisch Genootschap uit Eindhoven zijn aan deze tafels de gastheren en –vrouwen. Zij zorgen voor de ontvangst en de themagesprekken. Maar ook gewoon voor ontmoetingen en gesprekken, om op basis van gelijkwaardigheid met elkaar een goed gesprek te hebben. Het gelukscafé is voor ontmoetingen en gesprekken en om zelf antwoorden te vinden op levensvragen.
Je kunt in gesprek komen met ervaringsdeskundigen over geluk, eenzaamheid en leven met lef.
Het Gelukscafé in Eindhoven is onderdeel van de Geluksroute: een initiatief om mensen samen te brengen die geluk willen delen door erover te praten of ervaringen te delen. Op verschillende plaatsen in Nederland werken vrijwilligers samen aan plaatselijke geluksontmoetingen. De vrijwilligers van het Apostolisch Genootschap vinden dit uitgangspunt goed aansluiten bij hun eigen visie, die gebaseerd is op het in liefde werken aan een menswaardige wereld.