Veel publiek tijdens de wedstrijd SBC - GSBW
Veel publiek tijdens de wedstrijd SBC - GSBW Foto: Adrie Neervoort

SBC zakt na verlies naar
de 4e klasse

SBC – GSBW 2-3. Voor de pauze zag het er niet naar uit dat SBC het onderspit zou delven

Al in de 1e minuut kwam men op voorsprong toen Lars van Engelen via binnenkant paal voor de 1-0 zorgde. SBC was de bovenliggende partij en kwam in de 35e minuut op 2-0 middels een treffer van Cas Kuipers. Na de pauze opende de bezoekers sterk en viel de aansluitingstreffer na 4 minuten, 2-1. De bezoekers bleven de aanval zoeken en SBC had daarop geen antwoord. In de 60e minuut kwamen ze langszij, 2-2. SBC bleef jagen op een treffer, maar het pakte anders uit.

In de slotfase grepen ze de volle winst en het lot was voor SBC bezegeld. Na 16 jaar naar de 4e klasse.


Het Rabo Topschutterstoernooi

Op 24 juni organiseert SBC het Rabo Topschutterstoernooi voor alle basisschoolscholieren in Son en Breugel.

Het toernooi is al jaren een succesvol en mooi evenement, en bedoeld voor de groepen 3 tot en met 8 van alle basisscholen in Son en Breugel. Maar dit jaar is er ook veel aandacht voor de familie van de basisschoolkinderen. Er is zelfs een speciaal programma rondom het toernooi georganiseerd hiervoor.

Natuurlijk draait alles om het voetbaltoernooi en de traditionele penaltybokaal! Dus hoe meer kinderen er mee doen, des te leuker en spannender het toernooi wordt.Maar ook de toeschiuwers zijn meer dan welkom om de 24 juni naar het sportpark te komen. Het Rabo Topschutterstoernooi is een echte familiedag.
Een dag als deze kan natuurlijk niet zonder vrijwilligers daarom ook een oproep aan ouders om zich op te geven als coach van een team, of als vrijwilliger om te helpen waar nodig. Alle oudres dei zich aanmelden kunne rekenen op een goede begeleiding die begint met een uitleg, zodat ze hun team op een positieve manier door de dag heen kunnen coachen.

Tijdens het toernooi zijn er diverse clinics voor deelnemers en bezoekers zoals:
Een clinic voor meisjes, voor hen is er namelijk een super leuke voetbalclinic, waar allerlei handige en leuke tips krijgt die je daarna tijdens het toernooi in praktijk kunt brengen.
Maar ook opa en oma kunnen actief meedoen met de clinic "walking football" de nieuwe manier om actief te blijven. Neem gerust uw sportschoenen mee.
En voor de kleinste een clinic/voetbalspellen bij onze "interne F" Ze doen nog niet mee aan het toernooi, maar kunnen wel vast kennismaken met het voetballen.
De clinics gaan alleen door bij voldoende belangstelling.

Genoeg redenen om zaterdag 24 juni naar sportpark Schuttersheide te komen. Want behalve veel voetbalplezier en kijken naar het voetbal staat er ook een springkussen en kun je knutselen en je laten schminken. Een echte familiedag dus
Aanmelden voor het toernooi, als vrijwilliger of de clinics kan door een mail te sturen naar topschutters@vvsbc.nl


Afbeelding