Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Zesde editie van het Dinkelberg & Kuipers C1/D1-toernooi zeer warm maar succesvol

Afgelopen weekend werd de 6e editie van het Dinkelberg & Kuipers C1/D1-toernooi gespeeld bij vv SBC. Tijdens deze editie namen 7 teams deel in de categorie JO15 (SBC, Rhode, Brabantia, Wilhelmina Boys, DESK, Acht en FC Eindhoven AV) en 4 teams in de categorie JO13 (Rhode, Brabantia, SBC en UNA). Uiteindelijk gingen Rhode JO15-1 en Brabantia JO13-1 er met de 1e prijs vandoor.

Door: Luc Ross

Het Dinkelberg & Kuipers-toernooi staat al jaren garant voor een weekend vol voetbal en sportiviteit, maar ook plezier. Door de vele extra's beleven de spelers het toernooi als een heuse profspeler. Zo wordt elk team na een gespeelde wedstrijd een keer geïnterviewd door journalist André Piketh. Een drietal spelers analyseert dan voor de camera hun zojuist gespeelde wedstrijd; precies zoals het op TV ook gebeurt. Daarnaast wordt er voorafgaand aan de finale met de trainers en aanvoerders van beide finalisten een persconferentie gehouden. Ditmaal probeerde Casper van der Zandt voor een gevulde kantine de tactiek los te peuteren bij de beide teams. Slim als zij waren, gaven zij echter weinig informatie prijs.

Van het toernooi werden uiteraard beelden gemaakt. Delen van wedstrijden werden gefilmd en gefotografeerd. Ook gingen alle teams en spelers op de foto bij Annemiek van 't Geloof. In alle haast werden de foto's dezelfde dag nog ontwikkeld, zodat de teams direct een tastbare foto mee konden krijgen na afloop van het toernooi.

Vanwege de hitte tijdens de 6e editie moest de toernooicommissie (bestaande uit Wouter Huberts, Jessica Koorn en Luc Ross) bovendien op zoek naar een goede balans tussen afkoeling en wedstrijdinzet. Tijdens de eerste dag openden ze daarom een zeepbaan, waar gretig gebruik van werd gemaakt door de (o)verhitte spelers. Op dag 2 kreeg iedere deelnemer een gratis waterijsje. Langs de velden werden bakken met water gezet en om genoeg vocht en energie binnen te krijgen kreeg iedere speler een flesje Extran en een stuk fruit.

Mede daardoor hielden de spelers het vol om tijdens de 1e speeldag 2 of 3 wedstrijden te voetballen, nadat zij al een trainingsclinic (verzorgd door Koen v/d Ven en Freek Verschueren) hadden gehad. Op dag 2 lukte het de spelers om na 2 of 3 toernooiwedstrijden nog een gehele wedstrijd met een all-star team tegen Brabant United te voetballen. De all-star teams bestonden uit de beste 16 spelers van beide categorieën. Deze spelers werden geselecteerd door verschillende scouts (Boudewijn Ross, Maurice van Kemenade, Ad Versantvoort, Narada Paselbessy en Ted Verouden). De all-stars JO13 versloeg de profcombinatie van RKC Waalwijk en FC Den Bosch met 5-2. De all-stars JO15 hield de profclub tot 5 minuten voor tijd op een 1-1 gelijkspel, maar brak daarna volledig, waardoor het nog 1-4 werd. De vele speelminuten en de inmiddels tot 33 graden opgelopen temperatuur speelden daarbij wel een grote rol.

Ondanks de hitte hadden fysiotherapeuten Alex Haas en Stan Vos het toch rustig. Grote blessures bleven uit en dus kon iedereen heel moe, maar ook uiterst voldaan terug naar huis.

De toernooicommissie wil alle vrijwilligers heel hartelijk danken voor hun inzet tijdens dit toernooi! Hopelijk tot volgend jaar!


Afbeelding