Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Media & Zo zoekt verbinding met jou!

Media & Zo is de nieuwe naam voor het Multimedia dagbestedingsprogramma voor cliënten van SWZ Zonhove.
Esther Spronk-Elzenaar is samen met haar collega Ingrid van Dijk-van Gerwen begeleidster van dit media-project.

Een nieuwe naam en een nieuwe locatie met een zeer professionele studio zegt Esther trots. Ze worden ondersteund door vrijwilliger Gijs Kreukniet een echte mediafanaat en alleskunner.

Door: Arjen Strik

Media & Zo is gehuisvest pal naast haar grote zus, Kado & Zo en achter Carrousel aan de Nieuwstraat 50/52. "Het project bestaat al een aantal jaren." vertelt Esther. "We bieden plaats aan een zevental cliënten, die hier een zinvolle dagbesteding hebben. Voorheen richtten we ons vooral op activiteiten binnen Zonhove. We verzorgen o.a. de Facebook pagina, de nieuwsbrief en leveren een bijdrage aan onze lokale Tv-zender TV-0, dat blijven we doen. Maar met onze nieuwe naam en locatie midden in het dorp willen we naar buiten treden. Voor onze cliënten is het van belang een dagritme op te bouwen en contacten met anderen verhoogt hun eigenwaarde. Door verbintenis te hebben met de buitenwereld kunnen onze cliënten uit hun beslotenheid stappen. Cliënten waren toe aan een "stap naar buiten". Deze dagbesteding maakt hun leven aangenamer, kleurrijker en betekenisvoller. Het is hier een creatieve broedplaats voor mensen met een beperking."

Wat heeft Media & Zo ons te bieden?
Inmiddels zijn Wouter, Sander en Martijn aangeschoven. Zij zijn een aantal medewerkers van het project die ondanks hun beperking zich voor 100 % inzetten en gemotiveerd zijn om Media & Zo tot een succes te maken.
Esther vervolgt haar verhaal: "Bij ons kunnen mensen hun oude fotoalbums laten digitaliseren, zodat je de foto's ook op je computer hebt, maar we kunnen ook bedrijfspresentaties verzorgen, beeldmateriaal opnemen een facebookpagina bijhouden, fotopresentaties verzorgen, eigenlijk is alles bespreekbaar." Gijs vult haar aan: "Laatst hebben we een sollicitatiepresentatie verzorgd, in plaats van een CV een aansprekende mediapresentatie, we hebben een echte 'green screen' waardoor we op de achtergrond alles kunnen presenteren."
Martijn vertelt: "Ik heb een eigen Youtube pagina waarin ik terugblik op films die ik in de bioscoop heb gezien. Mijn laatste film was: Pirates of the Caribbean, "Salazar's Revenge". Gaaf man. Te gek hoe Jack Sparrow ontsnapte met de kluis van Sint Maarten en aangevallen werd door dode haaien."

U leest het al, dit zijn echte mediafanaten. Dus aarzel niet en stap over de drempel om uw foto, video of dia-archief te laten vereeuwigen en deze deskundigen een interessante dagbesteding te geven. Doordat ze leren, beleven en ontdekken, levert dit u een onvergetelijke kwaliteit op. Dus, neem uw fotoalbum onder de arm en loop gewoon binnen in hun wonderlijke digitale wereld aan de Nieuwstraat 50/52 en actualiseer uw herinneringen.
U kunt ze ook op facebook vinden onder de naam;
Zonhove Media & Zo.


Afbeelding