Afbeelding
Foto:

Bewegingscentrum collecteert voor het Oranje Fonds.

Tot 10 juni collecteert het Oranje Fonds in Son en Breugel. Het Oranje Fonds is in 2002 ontstaan als huwelijkscadeau van alle Nederlanders aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Het fonds doneert aan sociale projecten in Nederland die de betrokkenheid binnen de samenleving bevorderen.
De opbrengst van deze collecte gaat geheel naar sociale initiatieven van ons dorp en regio.

Onbelast Bewegen
Eén van de initiatieven dat wordt ondersteunt door het Oranje Fonds is Stichting Bewegingscentrum Son en Breugel (Stichting BSB). Een deel van de opbrengst van de collecte komt ten goede aan het project voor onbelast bewegen.

Voor het onbelast bewegen wordt gebruik gemaakt van Bewegingsbanken. Deze banken bieden de mogelijkheid om, ondanks lichamelijke beperkingen, toch te kunnen blijven bewegen. Zoals bijvoorbeeld bij reumatische artrose, fibromyalgie, toenemende spierstijfheid, etc.

Het oefenen op de bewegingsbanken geeft een intensievere bloeddoorstroming en zuurstofopname. De grote spiergroepen worden aangesproken, waardoor ze sterker en soepeler worden. Tevens helpt het diverse spier- en gewrichtsproblemen te verminderen. Men kan langer soepeler bewegen.

Eveneens worden psychische klachten, zoals stress, slaapproblemen, depressieve klachten of burn-out, verminderd door het onbelast bewegen. Vastzittende blokkades komen weer los en men verkrijgt meer weerstand door een verbeterde conditie.

Senioren die niet meer het snelle tempo kunnen volgen in een vaak lawaaierige fitnessruimte kunnen, onder persoonlijke begeleiding, hun eigen tempo aanhouden in een rustige sfeer.

Stichting BSB is gevestigd in de rechtervleugel van De Bongerd in Breugel. Voor meer informatie zijn we bereikbaar via: 0499 496666, email: kim.stichtingbsb@gmail.com of www.stichting-bsb.nl.


"Tieners van Toen " op de kiosk

Op zondag 11 juni a.s. verzorgt het dameskoor Tieners van Toen een optreden op de Sonse kiosk. Er wordt gezongen en gemusiceerd van half twee tot vier uur. Het optreden is gratis toegankelijk en gaat natuurlijk alleen door bij goede weersomstandigheden.

Het dameskoor Tieners van Toen is opgericht in augustus 2006 en is een gezelligheidskoor, waar het plezier in zingen voorop staat. Inmiddels is het koor uitgegroeid tot 35 leden.
De naam "Tieners van Toen" is gekozen middels stemming door de leden.
De muzikale leiding is in handen van dirigente Yvonne Bouvrie en pianiste Alison Black.
Met veel plezier treedt het koor regelmatig op in verpleeg c.q. verzorgingshuizen. Maar ook bij verenigingen als KBO, Zonnebloem, Gildes enz. Ieder jaar wordt er een concert gegeven waarbij net als bij de diverse optredens geprobeerd wordt steeds weer een afwisselend programma neer te zetten . De optredens worden dan ook altijd druk bezocht.
Het repertoire bestaat vnl. uit liedjes uit de jaren 60, 70 en 80 te brengen, zodat de naam "Tieners van Toen" eer aan gedaan wordt.