Afbeelding
Foto:

Nog 3 dagen te gaan

De plaats voor het orkest is na enkele weken en veel oefenen met de steun van de "buddy's" minder onwennig voor de lokale (aspirant) maestro's in wording.

Door: Adrie Neervoort

Dat was duidelijk te zien op een mooie zomeravond op de eerste dag van juni in het Vestzaktheater in Son en Breugel. Op deze avond oefenden alle aspirant maestro's nog een keer gezamenlijk (samen) met het orkest. De aspirant maestro's zijn in maart van dit jaar begonnen met hun voorbereiding voor Maestro 2017 Son en Breugel. Zaterdag 10 juni is het dan zover dan zal uit de zeven aspirant maestro's de echte maestro worden gekozen.

Eén voor één betraden zij hun plaats voor het orkest, bij Rob Verschuren leek de baton wel een verlengstuk van zijn arm te zijn geworden. Zichtbaar geconcentreerd en met vloeiende bewegingen loodste hij de muzikanten door de Bolero.
De "Grand Dame" Nell van Doleweerd bepaalde de muzikale toon door ingetogen armgebaren, waarna de ander dame in het gezelschap Kristel Pols – Engel direct de lach op de bok bracht en zij zelfs Johan Smeulders, dirigent van de harmonie verbaasde met haar opgedane kennis van de muziek. Wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen gewend om verbaal zijn richting duidelijk te maken moest het nu met de baton doen, en dat deed hij met zichtbaar veel plezier en het gewenste muzikale resultaat.
Pieter Egmond overtuigde door geheel op zijn eigenwijze vorm te geven aan zijn uitvoering van "stars and stripes". Leon Spierings leek even verbaasd over het resultaat dat hij geboekt heeft, tijdens deze oefening.
Ronald Brekelmans is als Prins Carnaval een aspirant maestro van adel. Met bijna militaire nauwkeurigheid doet hij zijn best om het orkest de juiste toon te laten spelen.

Het was een mooie laatste oefenavond, waarbij duidelijk te zien was dat elke aspirant maestro het op zijn manier deed. Maar de oefeningen en begeleiding hebben alle aspirant maestro's naar een niveau als amateur dirigent gebracht die eigenlijk ongelooflijk is.
Natuurlijk er moet nog wat extra geoefend worden en wat "dingen" bijgeschaafd worden. "Maar we hebben nog 9 dagen " wist Tom van den Nieuwenhuijzen vrolijk te melden. Nu nog maar 3 dagen dus. Maar dat 10 juni een heel bijzondere muzikale en vrolijke avond gaat worden staat nu al vast. De presentatie van de avond is in handen van Nancy van Heeswijk en Raymond Bonnier.

Ook zo benieuwd naar het resultaat?. Kom dan zaterdag 10 juni naar Maestro 2017 in de zaal van Café restaurant De Zwaan, er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Kaarten zijn te koop bij Café Restaurant De Zwaan en Cafetaria Spierings