Afbeelding
Foto:

De Krommen Hoek op bezoek bij van den Oever

"Wij hebben een familiebedrijf. Weet iemand wat dat is?"
"Daar verdien je geld mee."
"Ja, dat is nodig om boterhammen voor jullie te kunnen kopen en kleren.
Nou kost zo,n plantje als het heel klein is 1 euro. Wij verzorgen het plantje dan heel goed, waardoor het groter wordt en dus…"
"Duurder."
"Precies. En zo verdienen wij geld."

Door: Marianne Kool

Hoe dat hele proces van klein plantje tot grote plant die klaar is voor de verkoop verloopt, mocht groep 4 van De Krommen Hoek op een woensdagochtend komen bekijken.
Aan het begin van het jaar, kregen alle basisscholen in Son en Breugel een uitnodiging van Kwekerij Van den Oever om eens te komen kijken wat dat nou eigenlijk is…een kwekerij. De Krommen Hoek accepteerde deze uitnodiging dankbaar.

Na een uitleg in vogelvlucht van Rens en Wouter van den Oever in de kantine van het mooie bedrijf, werd de groep in tweeën gesplitst en ging elke groep met één van de broers mee op pad.
Er werd uitleg gegeven over wat een plant eigenlijk nodig heeft om goed te groeien en waarom planten zo belangrijk zijn. Verschillende soorten machines werden bekeken, met uitleg waar ze eigenlijk toch allemaal voor zijn. En als klap op de vuurpijl mocht iedereen op aanhangertjes staan, die werden voortgetrokken door een elektrisch karretje. Hiermee werd groep 4 rondgereden over de grote kwekerij. Er werden stops gemaakt bij slimme en duurzame irrigatiesystemen, bij ingewikkelde Latijnse namen, bij planten die helaas de strenge vorst van een paar weken geleden niet hadden overleefd en bij de loods waar de planten klaar worden gemaakt voor transport.

Tussen alle bedrijvigheid door was er voor de kinderen drinken en een koek en aan het eind van de leerzame ochtend kregen alle kinderen een lavendelplantje mee naar huis als leuk aandenken.

Bedankt dus Kwekerij Van den Oever. Wellicht is het zaadje geplant voor een paar nieuwe kwekers in de toekomst!