De auto's worden gezegend
De auto's worden gezegend Foto:

Zijtaartse Oldtimer Vrienden Oldtimerrit en Autozegening

Voor de vijftiende keer organiseren de Zijtaartse Oldtimer Vrienden een oldtimer rit voor auto's, motoren en tractoren op zondag 18 juni. Vooraf aan deze rit zullen alle voertuigen worden gezegend, voor een behouden oldtimer seizoen.

"Elk jaar weer een fraaie route uitstippelen door de omgeving is een ware uitdaging", zo weet Jan Bouw uit eigen ervaring. Al menig jaar is Jan verantwoordelijk voor de route die wordt gereden op Vaderdag tijdens de jaarlijkse oldtimerrit. Jan is in het dagelijks leven werkzaam als vrachtautochauffeur en kent de omgeving van Zijtaart dan ook als zijn broekzak. "Meestal kom ik voor mijn werk in een straatje waarvan ik dan denk, dit straatje moet ik onthouden voor de oldtimerrit"! Dat Jan zelf oldtimer liefhebber is, blijkt wel als hij verteld over zijn Volkswagen busje en zijn Zündapp. Maar zelf meerijden, daar heeft Jan deze dag geen tijd voor; "veel te druk met alles in goede banen te leiden" is daarop zijn antwoord.

Inschrijven kan tussen 09.00 en 10.45 uur bij Café Kleijngeld te Zijtaart (hier is tevens het startpunt van de rit). Om bij het opstelpunt te komen hoeft u alleen de aanwijzingen te volgen.

Het inschrijfgeld bedraagt voor ieder voertuig € 10,-. Iedere deelnemer ontvangt hiervoor bij inschrijving een kop koffie met cake, een routebeschrijving, een herinneringsschildje, een consumptiebon, diverse kortingsbonnen, een foto van uw voertuig die gemaakt wordt tijdens de zegening en een gratis lot voor de loterij.

Na afloop van de rit is er wederom gelegenheid om de klassiekers te bewonderen. Tevens kunt U een bezoek brengen aan de braderie van Zijtaart Biedt Meer van 10.00 tot 17.00 uur. Hiervoor is de entree is 2 euro voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Kinderen onder 12 jaar mogen gratis naar binnen. Op de braderie zijn vele gratis attracties voor kinderen.

Voor inlichtingen kunt u bellen naar
Mari van der Heijden telefoon 0413 – 363374
e-mail: zijtaartseoldtimervrienden@gmail.com
en een inschrijfformulieren kunt u downloaden via
www.zijtaartonline.nl