Mieke Bosman
Mieke Bosman Foto:

In memoriam
Mieke Bosman (Bosmann)

Vorig jaar kwam ik in contact met Mieke. Zij was vanaf haar 20e journalist (Brabant Pers, vakblad Reisrevue e.a. ) en jarenlang uitgever van De Vakantiekrant die tot 2006 landelijk in grote oplage werd uitgegeven door gerenommeerde reisbureaus. Redactionele producties en public relations voor NS International, verkeersbureaus, het bedrijfsleven in diverse branches waren haar specialiteiten.

Na 35 jaar op en neer karren naar de Randstad wilde ze minder werken en meer regionale projecten. In het verleden zette ze o.a. La Sonnerie op de kaart door persreizen en lezersacties te organiseren, maakte de eerste serie advertenties voor De Zwaan en initieerde de eerste Ladies Open Rally in 2010. Daarna namen Marjolein de Haan en Davina Vorstenbosch in goed overleg de organisatie over waardoor de rally steeds uitgebreider en kleurrijker werd. Het evenement leverde bovendien jaarlijks een forse cheque op voor de stichting Maison.
Zo kwamen Mieke en ik in gesprek. In korte tijd heeft ze verbeteringen doorgevoerd in de redactie, heel veel creatieve ideeën aangedragen en uiteraard ook artikelen en rapportages gemaakt. Ik was erg blij dat ze deel wilde gaan uitmaken van ons team. We zouden dat – na een snuffeltijd van een half jaar - in januari van dit jaar een vaste vorm gaan geven.

Jammer genoeg liep dat anders dan we allebei wilden. Op 2 januari jl. vertelde Mieke me dat ze ernstig ziek was en daarom niet de tijd/energie kon besteden aan onze krant. Ze wilde wel doorgaan, maar kon inzet en duur niet garanderen. Tot en met april bleef ze dapper bezig. Daarna eiste de K-ziekte haar leven en energie aardig op. "Het leven is one week at the time" zoals ze zelf zei.

We hadden nog wekelijks overleg per telefoon of een kop koffie aan de Boslaan, maar we hadden ons de samenwerking allebei anders voorgesteld. Ze was een belangrijke en betrokken sparring partner. Ik hoopte dat dit zij dit nog lang zou blijven doen en dat ze de kanker zou overwinnen.

Echter het is allemaal anders gelopen dan Mieke en ik gehoopt hadden, Mieke Bosman is zondagochtend 11 juni op 57-jarige leeftijd overleden.

Adrie Neervoort
DeMooiSonenBreugelKrant